Συντετριμμένος δηλώνει ο συζυγοκτόνος στα Τρίκαλα που κατακρεούργησε την γυναίκα του με 60 μαχαιριές

Συντετριμμένος δηλώνει ο συζυγοκτόνος στα Τρίκαλα που κατακρεούργησε την γυναίκα του με 60 μαχαιριές
Συντετριμμένος δηλώνει ο συζυγοκτόνος στα Τρίκαλα που κατακρεούργησε την γυναίκα του με 60 μαχαιριές
Συντετριμμένοςείναι ο 50χρονος συζυγοκτόνος των Τρικάλων ο οποίος κατακρεούργησε τη σύζυγό του με 60 μαχαιριές ανήμερα της ονομαστικής του εορτής.

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τους δικηγόρους του που μίλησαν στο trialavoice, εμφανίστηκε συντετριμμένος στον εισαγγελέα:
«Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του από τον κο Ανακριτή. Η ψυχολογική του κατάσταση είναι αθλία. Πρόκειται για την κορύφωση μιας οικογενειακής τραγωδίας. Εντοπίζουμε και τοποθετούμε τα αίτια με το δεδομένο της εμφανούς και αυτονοήτου αιφνίδιας υπερέντασης και έκρηξης των συναισθημάτων και του πάθους, τα οποία τον κατέκλυσαν συνεπεία των όσων με έντονο και απολύτως μειωτικό τρόπο ως οικογενειάρχη και ως άνδρα απηύθυνε σε αυτόν η εκλιπούσα. Έτσι χωρίς συνείδηση και αντίληψη, σε αυτή την κατάσταση βρασμού και ψυχικής ορμής, επήλθε η μοιραία κατάληξη. Δεν υπήρχε προμελέτη του και ούτε συνειδητή πράξη του, δηλώνει συντετριμμένος και χωρίς να μπορεί να κατανοήσει ακόμη τι έχει συμβεί».


.

Η ζήλια, οι καυγάδες και το φονικό μπροστά στο παιδί

Συγκλονισμένη είναι η μικρή κοινωνία του Μεγαλοχωρίου στα Τρίκαλα που βρέθηκε αντιμέτωπη με νέο φονικό, σχεδόν 10 μήνες μετά την ανθρωποκτονία με θύτη και θύμα δυο αδέλφια.
Η παθολογική ζήλια ενός 52χρονου, φαίνεται να όπλισε το χέρι του και τον οδήγησε να επιτεθεί με ιδιαίτερη μανία στην 45χρονη σύζυγό του, κατακρεουργώντας την με 60 μαχαιριές και οδηγώντας την στον θάνατο.
Ο 50χρονος άνδρας, μπροστά στα μάτια του τρίτου τους παιδιού, ηλικίας 4 ετών και του εγγονιού τους, παιδί της μεγάλης κόρης της οικογένειας, ηλικίας επίσης τεσσάρων ετών, σκότωσε με απανωτές μαχαιριές την άτυχη Βάια Γκάνια, η οποία μάλιστα έχει υπάρξει και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στο Τοπικό Συμβούλιο Γοργογυρίου, χωριό του άντρα της, στις εκλογές του 2014. Μάλιστα πρωταγωνιστούσε σε ένα από τα βίντεο της παράταξης Παπαστεργίου τότε.
Το ζευγάρι δεν καταγόταν από το Μεγαλοχώρι, διέμενε ωστόσο εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και η γυναίκα εργαζόταν σε νοσοκομείο της Λάρισας ενώ ο σύζυγός της απασχολούνταν ως υπάλληλος σε εταιρία οικοδομικών υλικών σε μεγάλο δημοτικό διαμέρισμα της Δημοτικής Ενότητας Κόζιακα. Το ζευγάρι, σύμφωνα με μαρτυρίες, αντιμετώπιζε προβλήματα και οι καβγάδες τους ήταν συχνοί και ενίοτε βίαιοι.

Το σπίτι όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία

Διαβάστε Επίσης  Κορωνοϊός: 20.409 νέα περιστατικά, 80 θάνατοι, 664 διασωληνωμένοι

Πώς έγινε το φονικό

Πίνοντας καφέ, αναφέρει η εφημερίδα «Espresso» συζήτησαν για τα ασφαλιστικά μέτρα που εκείνη είχε καταθέσει σε βάρος του, τα οποία και επρόκειτο να εκδικαστούν σήμερα.
Αργά το μεσημέρι, οι φωνές του ακούστηκαν ακόμα μια φορά, όμως ξαφνικά η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει. Ο 52χρονος είχε αρπάξει ένα μαχαίρι και το κάρφωνε με μανία στη σύζυγό toy, μπροστά στα μάτια του 4χρονου αγοριού του και της 14χρονης κόρης τους.
Κατόπιν, ο δράστης έφυγε με το αυτοκίνητό του και τα παιδιά τρομοκρατημένα βγήκαν από το σπίτι ζητώντας βοήθεια από τους γείτονες και την παντρεμένη 21χρονη αδερφή τους, η οποία μένει κοντά.
Εκείνη ειδοποίησε την Αστυνομία αλλά το ίδιο έκανε και ο συζυγοκτόνος, που τηλεφώνησε στους αστυνομικούς, ομολόγησε την άγρια δολοφονία και συνελήφθη λίγο αργότερα στο γήπεδο του χωριού.
Σε βάρος του 52χρονου, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ το μαχαίρι που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Το σπίτι όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία

Διαβάστε Επίσης  Κοροναϊός: Ξεκίνησαν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Στο taxisnet οι ειδοποιήσεις

Μαρτυρίες

Σύμφωνα με όσα είπε στο trikalaola.gr ο πεθερός της μεγάλης κόρης της οικογένειας κ. Γιώργος Χαρακόπουλος (κρατάει και τα παιδιά της οικογένειας τώρα) το θύμα είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα πριν λίγες μέρες τον άντρα της και δολοφόνο , καθώς οι καυγάδες ήταν συχνοί και κατέληγαν σε ξυλοδαρμό. «Την ζήλευε υπερβολικά και χωρίς λόγο», λέει στην κάμερα ο κ. Χαρακόπουλος.
Οι άνθρωποι που ζούσαν -έστω από απόσταση- καθημερινά τα προβλήματα του ζευγαριού, μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ. Πρόκειται για τους γείτονες και όσο κι αν ισχύει το… τα εν οίκω μη εν δήμω, στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως τα του… οίκου δεν γινόταν να παραμείνουν «ιδιωτικά». Κι αυτό διότι οι καυγάδες του ζευγαριού ήταν πολύ συχνοί και έντονοι.
Μια γυναίκα αποκαλύπτει πως πριν λίγο καιρό η 45χρονη της είχε χτυπήσει την πόρτα, καλώντας σε βοήθεια. Σύμφωνα με την ίδια, ο σύζυγός της τότε «την κυνηγούσε με μαχαίρι για να την σφάξει»!


.

Η ίδια μιλά και για τα ασφαλιστικά μέτρα που φέρεται να είχε κάνει η άτυχη γυναίκα, αλλά και για ένα ακόμη σημαντικό γεγονός. Αποκαλύπτει πως εκείνη την ημέρα, που η Βάια Γκάνια ζητούσε βοήθεια, εγκατέλειψε το σπίτι της. Είχε μαζί της μια βαλίτσα και το μικρό τους παιδί και για λίγο καιρό δεν επέστρεψε.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, λίγο καιρό μετά ο σύζυγός της φέρεται να πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου εργάζονταν και να την έπεισε να επιστρέψει. Όπως φάνηκε, για τελευταία φορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *