Σύλλογοι Μακεδόνων: «Καλούμε τον κ.Παυλόπουλο να αποτρέψει την εθνική προδοσία που συντελείται»

Σύλλογοι Μακεδόνων: «Καλούμε τον κ.Παυλόπουλο να αποτρέψει την εθνική προδοσία που συντελείται»

Λίγες ώρες μετά την σαφή προειδοποίηση των Παμμακεδονικών οργανώσεων για το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), Γεώργιος Τάτσιος, απευθυνόμενος τόσο στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και στο Μαξίμου, ξεκαθάρισε πως πρέπει να εμποδιστεί η προτεινόμενη και προδοτική «λύση» στο Σκοπιανό.
Διαβάστε το ηχηρό μήνυμα του κ.Τάτσιου από την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων:
«Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Μετά από την προκλητική και προσβλητική προς τους Έλληνες στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον ανώτατο άρχοντα της χώρας.


.

Είναι εκείνος που οφείλει θεσμικά να διασφαλίζει το εθνικό συμφέρον και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Καθήκον του είναι να διασφαλίζει τη λαϊκή κυριαρχία που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Από εδώ, από την Αμφίπολη καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο να φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας.
Να αποτρέψει την ανιστόρητη εθνογέννεση των ψευδομακεδόνων των Σκοπίων που εποφθαλμιούν ελληνικά εδάφη.
Τον καλούμε να εκφραστεί ΔΗΜΟΣΙΑ και να αποτρέψει την εθνική προδοσία που συντελείται. Τον καλούμε να απαιτήσει από την κυβέρνηση να γίνει σεβαστή η βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και σε περίπτωση που δεν εισακουσθεί τον καλούμε να παραιτηθεί, για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, πριν ολοκληρωθεί η εθνική προδοσία. Θα μείνει στην Ιστορία ως ο Πρόεδρος που αγαπούσε την Πατρίδα του.
Παρόλο που επικαλούνται την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών προδίδουν τον δικό τους λαό, τον λαό της Μακεδονίας και εν γένει τον Ελληνικό λαό, υποθηκεύουν την Ειρήνη και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής.
Κύριος εκφραστής αυτής της ενέργειας είναι ο υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς από τον οποίον ζητήσαμε επανηλλειμένα ακρόαση για να του εκθέσουμε τις απόψεις και τα επιχειρήματά μας ως νόμιμοι κάτοχοι αυτού του δικαιώματος, μόνιμοι κάτοικοι αυτού του τόπου γαρ.
Δυστυχώς ο κ.Κοτζιάς ουδέποτε δέχθηκε να μας συναντήσει. Αντ’ αυτού συγχνωτίζεται με τους ψευδο-μακεδόνες των Σκοπίων και μάλιστα πολύ συχνά. Αντί να υπερασπιστεί (ως οφείλει) τα συμφέροντα της χώρας, της οποίας είναι Υπουργός εξωτερικών, δείχνει αλληλεγγύη στην ακροδεξιά των Σκοπίων βάζοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Βαφτίζει τους σλαβοαλβανούς ως «μακεδόνες». Πριν από μερικές ημέρες καλέσαμε ΕΠΙΣΗΜΑ τον κ.Κοτζιά να παρευρεθεί στη σημερινή εκδήλωση για να συναντήσει μαζεμένους χιλιάδες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ Μακεδόνες.
Να ακούσει τραγούδια μας που μιλούν για τους ηρωικούς μακεδονομάχους. Να αφουγκραστεί τη βούληση των γηγενών Μακεδόνων και να συνομιλήσει μαζί τους.
Δυστυχώς μας αγνόησε για μια ακόμη φορά ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει υπόψιν της, τις ευαισθησίες των Μακεδόνων, όπως εκφράστηκαν και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου».

Διαβάστε Επίσης  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω της 38ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης


.

Αφήστε μια απάντηση