BOTANA ΓΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ

 BOTANA ΓΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ  

αγριαδα
Συστατικά: Τριτικίνη, γλίσχρασμα, πυριτικό οξύ, κάλιο, ινοσιτόλη, μανιτόλη, γλυκοσίδη.
μια αντιμικροβιακή ουσία.

Δράσεις: Είναι μαλακτικό χωρίς παρενέργειες, αυξάνει την διούρηση, διευκολύνοντας τη λειτουργία των νεφρών, αντιμικροβιακό.
Ενδείξεις: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ουρικές λοιμώξεις όπως η κυστίτιδα, η ουρηθρίτιδα και η προστατίτιδα. Δρα ως αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες σε ουρικές λοιμώξεις, όπως κυστίτιδα, ουριθρίτιδα, Οι μαλακτικές του ιδιότητες καταπραΰνουν τον ερεθισμό και τη φλεγμονή. Είναι ευεργετικό σε περιπτώσεις διόγκωσης του προστάτη αδένα. χρησιμοποιείται  για νεφρόλιθους , χολολιθίαση και ψαμμίαση (άμμο στα νεφρά).


.
Μαλλιά καλαμποκιού
Τα στίγματα των ανθέων  του Αραβοσίτου περιέχουν αμίνες των οποίων ο τύπος δεν έχει αναγνωρισθεί αν και η ορδενίνη είναι καταγραμμένη στο γένος Ζέα, έλαιο (γλυκερίδια λινελαϊκού, ελαϊκού, παλμιτικού και στεατικού οξέος), μη προσδιορισμένες σαπωνίνες και τανίνες και άλλα συστατικά όπως αλλαντοϊνη, πικροί γλυκοσίδες, κρυπτοξανθίνη, κυανογενετικό σύμπλοκο (μη ταυτοποιημένο), φλαβόνη, κόμμι, φυτοστερόλες (σιτοστερόλη, στιγμαστερόλη), χρωστικές, ρητίνη, βιταμίνες C και Κ.
Είναι πολύτιμα για την ισχυρή και αβλαβή διουρητική, ηρεμιστική και αντιφλεγμονώδη δράση που έχουν στο ουροποιητικό σύστημα.
 Είναι αποτελεσματικά σε κυστίτιδες, σε φλεγμονές των νεφρών, σε νεφρολιθιάσεις (πέτρες στα νεφρά), σε κολικούς νεφρών, ρευματισμούς ακόμα και σε ουρική αρθρίτιδα.
Σαν καταπραϋντικά διουρητικά, τα γένια καλαμποκιού βοηθούν σε κάθε ερεθισμό του ουροποιητικού συστήματος. Η διουρητική τους ικανότητα φανερώνεται μέσα σε 3-4 ημέρες και η ποσότητα των ούρων αυξάνει. Ρίχνουν τις πέτρες των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.

Διαβάστε Επίσης  Τι καιρό θα κάνει μέχρι και το Πάσχα - Οι προβλέψεις της ΕΜΥ και γνωστών μετεωρολόγων



 Εκουιζετο θεωρείται πως είναι αιμοστατικό, αντισηπτικό, τονωτικό των ιστών και διουρητικό. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε διοξείδιο του πυριτίου και σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγγάνιο, θειάφι και μαγνήσιο) θεωρείται πως επιδρά θετικά σε περιπτώσεις φλεγμονώδους ή μεγενθυμένου προστάτη, κυστίτιδας και πετρών του ουροποιητικού. Η αιμοστατική (στυπτική) του δράση θεωρείται πως μπορεί να ωφελήσει στη περίπτωση του έλκους του στομάχου. Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου έχουν οδηγήσει αρκετούς ερευνητές να το θεωρούν ωφέλιμο σε περιπτώσεις αρτηριοσκλήρωσης. Γενικά το Εκουιζέτο περιγράφεται σε πολλά συγγράματα ως “αποθήκη μετάλλων” και γενικότερα θεωρείται ένα ιδιαίτερα σημαντικό βότανο για τη τόνωση εξασθενημένων οργανισμών. Το Εκουιζετο αναφέρεται πως είναι άποτελεσματικό σε περιπτώσεις εύθραστων νυχιών, άτονων μαλλιών και επιδερμίδας.

Διαβάστε Επίσης  Βίντεο: Ο Alexander Rybak στηρίζει τη Γιάννα Τερζή και το «Όνειρό μου» με τον πιο όμορφο τρόπο!


.

http://www.myhealthmarket.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *