Επίδομα στέγασης έως 175 ευρώ σε οικογένειες με στεγαστικό δάνειο

Επίδομα στέγασης έως 175 ευρώ σε οικογένειες με στεγαστικό δάνειο
Επίδομα στέγασης έως 175 ευρώ σε οικογένειες με στεγαστικό δάνειο

Περί τις 150.000 οικογένειες θα λάβουν οικονομική ενίσχυση έως και 175 ευρώ το μήνα για την εξυπηρέτηση του «κόκκινου» δανείου τους, μέσω καταβολής επιδόματος στέγασης από την 1η Ιανουαρίου 2019.


.





Κυβέρνηση και δανειστές, μετά την ανταλλαγή πλήθους σεναρίων και εναλλακτικών προτάσεων, προσανατολίζονται στην στήριξη οικογενειών που πριν την κρίση ανήκαν στην μεσαία εισοδηματικά τάξη. 
Το ΔΝΤ αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση για ενίσχυση αυτών που έχουν στεγαστικά δάνεια καθώς εξυπηρετεί μία από τις πάγιες θέσεις του, που δεν είναι άλλη από την μείωση του «βουνού» των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων που αγγίζουν τα 27 δισ. ευρώ.


Η «χρυσή» τομή φέρεται να έχει συμφωνηθεί και αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, με τη στήριξη λιγότερων από 600.000 οικογενειών, αλλά με την καταβολή υψηλότερου ποσού επιδόματος στέγασης, που μπορεί να φτάνει τα 80 ευρώ το μήνα και θα αυξάνεται αναλογικά με τον αριθμό προστατευόμενων τέκνων κάθε οικογένειας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πρόταση του υπουργείου Εργασίας για καταβολή επιδόματος στέγασης 50 ευρώ για ατομικό νοικοκυριό μπορεί να φτάσει και τα 80 ευρώ με μείωση του αριθμού των δικαιούχων, δίνοντας έμφαση στις οικογένειες, και με αύξηση του επιδόματος αναλογικά με τον αριθμό προστατευόμενων τέκνων. Για παράδειγμα, μια τετραμελής οικογένεια με μεσαίο εισόδημα και στεγαστικό δάνειο θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμα και με 175 ευρώ τον μήνα. 


Το τελικό κείμενο της συμφωνίας θα οριστικοποιηθεί κατά την επίσκεψη των δανειστών ώστε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και από 1η Ιανουαρίου 2019 να ξεκινήσει η καταβολή επιδόματος.


Με πληροφορίες από το dikaiologitika.gr

Διαβάστε Επίσης  Τα τρία δεκάρια της Παναγίας μας


.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *