Όταν πέσει η νύχτα… τα μέσα σου ξεκινούν να μιλάνε

Όταν πέσει η νύχτα… τα μέσα σου ξεκινούν να μιλάνε
Όταν πέσει η νύχτα… τα μέσα σου ξεκινούν να μιλάνε
Όταν τα φώτα σβήσουν και όλα σταματήσουν, τότε έρχεται εκείνη η ώρα που τα μέσα σου ξεκινάνε να μιλάνε.

Λένε την ιστορία σου, τα πάντα που σου έχουνε συμβεί εκείνη τη μέρα, τη χθεσινή, τον περσινό χρόνο και όλη σου τη ζωή. Σου δείχνουν πως ήτανε, ακριβώς όπως την έχεις δει, όπως τη θυμάσαι.


.

Όλες οι σκέψεις έρχονται και όλες οι πράξεις, τίποτα δε μένει κρυφό από τη σιωπή αυτής της νύχτας. Το σκοτάδι αποκαλύπτει τα πάντα, όλα τα μυστικά σου, που δεν έχεις μοιραστεί με κανένα μέχρι τώρα.
Αυτά που θες να κάνεις αλλά δεν τόλμησες, αυτά που σου λείπουν, αυτά που αγαπάς και φοβάσαι μη χάσεις. Τις επιλογές που έκανες και που θα κάνεις, τα σωστά και τα λάθος που σου έχουν πει οι άλλοι, το που ανήκεις και ποιος είσαι. Όλα σου τα δείχνει η νύχτα, δεν αφήνει τίποτα να κρυφτεί στο σκοτάδι της.
Ο κόσμος λέει ρίξε φως να δεις την αλήθεια, αλλά η αλήθεια κρύβεται στο φως, στην κίνηση της μέρας, στους χίλιους και άλλους τόσους αντιπερισπασμούς που σε κρατούν μακρυά από εσένα. Η αλήθεια έρχεται τη νύχτα, όταν είσαι ήσυχος να την ακούσεις, σου μιλάει, σου δείχνει τα πάντα, το είναι σου, το τι κρύβεις βαθιά μέσα σου.
Μπορεί να τη φοβηθείς, να μη θέλεις να ακούσεις. Να προσπαθήσεις να την κλείσεις έξω από το δωμάτιό σου. Μπορεί ακόμη να ανάψεις το φως, την τηλεόραση, να βάλεις μουσική. Αλλά η νύχτα επιμένει, πάντα έρχεται. Δεν θα μπορέσεις να την αποφύγεις για πάντα. Σιγά, σιγά η μέρα σου θα γίνει πιο δύσκολη, πιο πολυάσχολη, πιο κουραστική γιατί η νύχτα και η μέρα πάνε μαζί. Είναι αδέλφια σε αυτήν την ιστορία που διάλεξες να ζήσεις.
Η μια κρατάει το χέρι της άλλης και μιλάνε για τα παιδιά τους, για τα νεότερα που πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να διαλέξουν τη μια και όχι την άλλη. Που έχουν ξεχάσει ότι αυτά τα αδέλφια πάνε μαζί, είναι δεμένα και μαζί χορεύουν έναν ασταμάτητο χορό στο πιο μακρινό αστέρι. Εκεί όπου μια μέρα θα γίνουν ένα, όπου τα πάντα είναι γεμάτα μέρες και νύχτες.
Γι’αυτό, όταν η νύχτα έρθει απόψε, μην της κλείσεις την πόρτα. Άκουσέ την, έχει πολλά να σου πει και πολλά να σου μάθει. Και κάθε βράδυ, όταν έρχεται θα γίνεται όλο και πιο γλυκιά. Μέχρι που θα την περιμένεις να ‘ρθει, να σε αγκαλιάσει και να σε τυλίξει σαν όταν βρισκόσουν μέσα στην κοιλιά της μητέρας σου. Σαν πριν να έρθεις σε αυτό τον κόσμο.


.

http://enallaktikidrasi.com
Διαβάστε Επίσης  Διώξτε το μάτι με αυτό το απλό κόλπο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *