Πώς να βοηθήστε το παιδί σας να κάνει φίλους

Πώς να βοηθήστε το παιδί σας να κάνει φίλους
Πώς να βοηθήστε το παιδί σας να κάνει φίλους
Φυσικά δεν εννοούμε να επιλέξετε εσείς με ποια παιδάκια θα κάνει παρέα το δικό σας. Ο ρόλος σας είναι να το βοηθήσετε να αποκτήσει κάποιες αρετές για να μπορέσει να δημιουργήσει και να κρατήσει φιλίες.


.

Αλήθεια, ποιες είναι αυτές;
Σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, όπως και στη φιλία, το πρώτο ζητούμενο είναι να τιθασεύσουμε κάπως τον εγωισμό μας. Και από αυτόν έχουν μπόλικο τα παιδάκια αυτής της ηλικίας, που ώρες-ώρες θεωρούν ότι άπαντες είναι υποχρεωμένοι να τα «υπηρετούν».


Ένα ακόμα μάθημα που πρέπει να πάρει το παιδί σας είναι να ελέγχει τις παρορμήσεις και τα συναισθήματά του όταν πρέπει. Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι ένα παιδάκι το έκανε άθελά του να νιώσει άσχημα, δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεσπάσει πάνω του χωρίς μέτρο για να δείξει την οργή του. Οι αντιδράσεις μας πρέπει να είναι ελεγχόμενες, ιδιαίτερα όταν έχουν αποδέκτη κάποιον άνθρωπο που αγαπάμε.


Δώστε του να καταλάβει ότι όλα τα προβλήματα και οι διαφωνίες λύνονται με διάλογο και όχι με τσακωμούς και εντάσεις. Δεν είναι δυνατόν να δομηθεί φιλία αν δεν υπάρχει η μαγιά που λέγεται επικοινωνία.
Ενθαρρύνετε το παιδί σας να εξωτερικεύει όμορφα συναισθήματα και σκέψεις που του δημιουργεί η συμπεριφορά τρίτου προσώπου. Έτσι, θα δείξει ότι νιώθει ευγνωμοσύνη σε κάποιον που θέλει να το δει ευτυχισμένο και βέβαια θα πρέπει να ανταποδώσει το καλό που του έκανε.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί οι γάτες λατρεύουν να γλείφουν πλαστικές σακούλες


.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *