Η γυμναστική το πρωί βάζει φρένο στην όρεξη

Η γυμναστική το πρωί βάζει φρένο στην όρεξη
Η γυμναστική το πρωί βάζει φρένο στην όρεξη

Αν θέλετε να αδυνατίσετε, ίσως πρέπει να κάνετε λίγη γυμναστική το πρωί, διότι μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως η πρωινή προπόνηση είναι ικανή να βάλει φρένο στην όρεξή σας την υπόλοιπη ημέρα.




Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Brigham Young (BYU), χρησιμοποίησαν ηλεκτρόδια για να μετρήσουν τη νευρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο 35 γυναικών, την ώρα που έβλεπαν φωτογραφίες τροφίμων. Η μέτρηση έγινε δύο συναπτές ημέρες. Την πρώτη ημέρα οι γυναίκες είχαν διαθέσει 45 λεπτά το πρωί για να γυμναστούν, ενώ την δεύτερη όχι. Τα αποτελέσματα τους οδήγησαν στο συμπέρασμα της μελέτης.

Διαβάστε Επίσης  Καισαριανή: Η Ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944


.






Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, μετά την γυμναστική μειώθηκε η προσοχή των γυναικών στις φωτογραφίες των τροφίμων, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια εκείνης της ημέρας αυξήθηκε η συνολική φυσική τους δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τον Δείκτη Μάζας Σώματός τους (να σημειωθεί ότι οι μισές εθελόντριες ήταν παχύσαρκες).


Επιπλέον, την ίδια ημέρα οι εθελόντριες δεν κατανάλωσαν περισσότερο φαγητό για να αντισταθμίσουν όσες θερμίδες είχαν κάψει με τη γυμναστική, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Ιατρική & Επιστήμη στα Αθλήματα & την Άσκηση» (MSSE).


Επόμενος στόχος των ερευνητών είναι να διαπιστώσουν πόσο διαρκεί αυτή η επίδραση της γυμναστικής και κατά πόσο η μακροχρόνια γυμναστική είναι ικανή να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες των ενηλίκων.

Διαβάστε Επίσης  Πρώτες βοήθειες στον σκύλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *