Στη φυλακή ο Αιγύπτιος «εγκέφαλος» της μαφίας των φαρμάκων – Έξι προφυλακίσεις

Στη φυλακή ο Αιγύπτιος «εγκέφαλος» της μαφίας των φαρμάκων - Έξι προφυλακίσεις
Στη φυλακή ο Αιγύπτιος «εγκέφαλος» της μαφίας των φαρμάκων – Έξι προφυλακίσεις

Προφυλακιστέα κρίθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ακόμη δύο μέλη του κυκλώματος της παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων. 


.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν ο 70χρονος Αιγύπτιος που φέρεται ότι ήταν ο «εγκέφαλος» του μεγάλου κόλπου που ζημίωσε εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κι ένας ακόμη συμπατριώτης του που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απάτη. Έτσι, στη φυλακή οδηγούνται συνολικά έξι κατηγορούμενοι μετά τις τέσσερις προφυλακίσεις που αποφασίστηκαν προχθές για τη διαχειρίστρια του φαρμακείου στην Καλλιθέα, τις δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού και ένα συνταξιούχο νοσηλευτή του ίδιου νοσοκομείου.


Για δύο πάντως κατηγορουμένους, έναν γιατρό και έναν ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκισή τους. Και οι δύο παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την τύχη τους. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της προφυλάκισής τους τάχθηκε ο εισαγγελέας ενώ η ανακρίτρια ζήτησε να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι. 


Ο δεύτερος κατηγορούμενος γιατρός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους καθώς τις δύο επιβαρυντικές για αυτόν συνταγογραφήσεις ισχυρίστηκε ότι τις υπέγραψε επειδή του το ζήτησε ο συγκατηγορούμενος συνάδελφός του.
Σύμφωνα με τον γιατρό, ο συνάδελφός του δεν είχε το δικαίωμα υπογραφής στις εν λόγω συνταγογραφήσεις, επειδή δεν ήταν διευθυντής. Τον ισχυρισμό του αυτόν φέρεται να επιβεβαίωσε και ο συγκατηγορούμενός του γιατρός υποστηρίζοντας ότι του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει. 


Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους. 


Ωστόσο οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου που φέρεται ότι συμμετείχε στο κύκλωμα. Είναι ο 22ος κατηγορούμενος στην υπόθεση και συνελήφθη κοντά στα δικαστήρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό, σύζυγο κατηγορουμένης σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Διαβάστε Επίσης  Πανσέληνος στον Τοξότη στις 29 Μαΐου-Προβλέψεις για τα ζώδια

Αφήστε μια απάντηση