5 λόγοι να βάλετε τη βρώμη στην ζωή σας

5  λόγοι να βάλετε τη βρώμη  στην ζωή σας
5  λόγοι να βάλετε τη βρώμη  στην ζωή σας
  1. Ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμαΒοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και επιβραδύνει την πέψη παρατείνοντας την απορρόφηση των υδατανθράκων. Συνίσταται και για ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη.
  2. Προσφέρει κορεσμόΠροσθέτοντας την βρώμη σε γεύματα, βοηθάμε τον οργανισμό να είναι χορτάτος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με κάθε άλλο δημητριακό. Αυτό συμβαίνει διότι η βρώμη περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες που συμβάλουν στην πιο αργή απορρόφηση , με αποτέλεσμα να μας δίδει το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  3. Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος ΒΟι οποίες συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου καθώς και του νευρικού συστήματος.
  4. Έχει υψηλή ποσότητα πρωτεϊνώνΠεριέχοντας οκτώ βασικά αμινοξέα, που συντελούν ως μια πηγή πρωτεϊνών σπουδαίας βιολογικής αξίας (16,9γρ πρωτείνης/100γρ προϊόντος)
  5. Βοηθά την καρδιάΜέσω της μεγάλης περιεκτικότητας σε λινελαϊκα και ω-3 λιπαρά οξέα <<καλά λιπαρά>> τα οποία βοηθούν στην μείωση της κακής χοληστερίνης (ΛιποπρωτεΪνη χαμηλής πυκνότητας),  ενισχύοντας  τις λειτουργίες της καρδιάς και του εγκεφάλου.
 3 Ιδέες κατανάλωσης βρώμης


.

  • Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ με Βρώμη.
    Ως σνακ μαζί με ένα φρούτο τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ με Βρώμη αποτελούν μία υγιεινή πρόταση για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, καθώς είναι πηγή φυτικών ινών, με μόνο 32 θερμίδες το μπισκότο. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο υπέροχες γεύσεις: με βρώμη και μυρωδάτο λεμόνι ή με βρώμη και με εκλεκτό μέλι.
  • Χυμό βρώμης:
    Σε μπλέντερ βάλτε 2-3 φρούτα της επιλογής σας με κάποιο φυτικό ρόφημα (γάλα αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας)  ή κεφίρ ή γιαούρτι και προσθέτοντας 2-3 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ με Βρώμη, χτυπώντας τα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά δημιουργούμε ένα αριστούργημα θρέψης.
  • 3άδα ελαφρού γεύματοςΓιαούρτι πλήρες (κατσικίσιο ή πρόβειο), ζωικό μέρος της τριάδας
    2 σπασμένα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ με Βρώμη, ως αμυλούχα επιλογή της τριάδας
    1 κουταλιά της σούπας cranberries, ως φρέσκια επιλογή της τριάδας
    1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Διαβάστε Επίσης  Αχλάδι: τα διατροφικά του οφέλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *