Μουστάρδα σε σπόρο ή σε κρέμα έχει πολλά οφέλη για την υγεία!

Μουστάρδα, υγεία
Μουστάρδα σε σπόρο ή σε κρέμα έχει πολλά οφέλη για την υγεία!
Η μουστάρδα φτιάχνεται από τους σπόρους  φυτών της οικογένειας των Σταυρανθών ή των Βρασσικιδών και εκτός από την προσθήκη γεύσης στο φαγητό μας μαθαίνουμε

πως οι σπόροι της μουστάρδας έχουν μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες.


.

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά μουστάρδα ιδιέτερα την καυτερή, περιορίζουν τις πιθανότητες να πάθουν άσμα αλλά και όσοι  παρουσίασαν συμπτώματα του άσθματος, ή  κρυολογήματος θα δουν να περιορίζονται και αυτό γιατί οι σπόροι μουστάρδας είναι πλούσιοι σε σελήνιο και μαγνήσιο που περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Σύμφωνα με έρευνες οι σπόροι μουστάρδας έχουν ιδιότητες που μπορούν να περιορίσουν την ανάπτυξη των ήδη καρκινικών κυττάρων και βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού των νέων καρκινικών όγκων.
Είναι γνωστό πως το σελήνιο και το μαγνήσιο έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και θερμαντικές ιδιότητες που τις έχει και η μουστάρδα εφόσον περιέχει αυτά τα δύο στοιχεία, οι ιδιότητες τους αυτές φαίνονται ιδιαίτερα όταν η μουστάρδα εφαρμόζεται στο σώμα, θερμαίνει την πονεμένη περιοχή και βοηθάει να χαλαρώσει τους μυς, ανακουφίζοντας από τον πόνο.
Η μουστάρδα βοηθάει πολύ για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας, επί πλέον οι σπόροι μουστάρδας αυξάνουν την παραγωγή του σάλιου, με αποτέλεσμα την καλύτερη πέψη.
Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο, το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των περισσότερων παθήσεων του δέρματος.
Η μουστάρδα περιέχει υψηλά επίπεδα νιασίνης που έχει ιδιότητες που βοηθούν στην μείωση των επιπέδων χοληστερίνης και προστατεύει τις αρτηρίες από αθηροσκλήρωση ή βιταμίνης Β3.
Επίσης περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα, αλλά και υψηλή ποσότητα β-καροτένιου, σίδηρο, λιπαρά οξέα, ασβέστιο και μαγνήσιο, τα οποία ευνοούν την τριχοφυΐα.
Διαβάστε Επίσης  H Μαντάμ Σουσού σε περιοδεία

Αφήστε μια απάντηση