Αντιμετωπίστε τον πυρετό με γιατροσόφια

Την στιγμή που έχουμε πυρετό η καλύτερη επιλογή είναι να ζεστάνουμε τα πόδια μας για να

βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο ολόκληρο το σώμα να αποκτήσει και πάλι τη φυσιολογική του θερμοκρασία. Το ποδόλουτρο με χοντρό αλάτι είναι μια αποτελεσματική λύση:

Ποδόλουτρο με ζεστό νερό
Βάλτε ζεστό νερό σε μια λεκάνη και προσθέστε μια χούφτα χοντρό αλάτι και ασπιρίνη. Απολαμβάνοντας το ποδόλουτρο για 10 λεπτά τουλάχιστον, αντιμετωπίζετε ταυτόχρονα και τον πυρετό. Σκουπίστε καλά τα πόδια σας, φορέστε διπλές κάλτσες να τα διατηρήσετε ζεστά για μεγάλο χρονικό διάστημα και τέλος ξαπλώστε στο κρεβάτι και σκεπαστείτε καλά. Μετά από μερικές ώρες θα δείτε σημάδια βελτίωσης.
Τα ζεστά ροφήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των ιώσεων και σίγουρα το ρόφημα που θα παρασκευάσουμε στη συνέχεια είναι ιδανικό για να μας βοηθήσει με ασθένεια μας.
Τζίντζερ και πιπέρι
Βάζουμε νερό σε ένα μπρίκι να βράσει, μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά αποξηραμένο τζίντζερ σε σκόνη, αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε μια πρέζα μαύρο πιπέρι, συμπληρώστε με 1 κουταλάκι μέλι που δίνει γεύση και μαλακώνει το λαιμό, το αφέψημα είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Προσοχή: Συνήθως η κατανάλωση του προκαλεί εφίδρωση, φροντίστε να αλλάζετε ρούχα μόλις ιδρώνετε.
Οι εντριβές, εδώ και αρκετές δεκαετίες ήταν η πρώτη επιλογή (από τα τότε γνωστά γιατροσόφια) στην αντιμετώπιση του πυρετού και μάλιστα για τους περισσότερους θεωρούνταν ως η πιο αποτελεσματική λύση. Οι Εντριβές που θα δούμε στη συνέχεια μπορούν να χαρακτηριστούν το ίδιο αποτελεσματικές.
Εντριβές με αιθέρια έλαια
Φτιάξτε ένα μείγμα από 100ml αμυγδαλέλαιο, 15 σταγόνες αιθέρια έλαια λεμονιού και 8 σταγόνες αιθέρια έλαια μέντας. Κάντε εντριβές με το μείγμα που μόλις φτιάξαμε, στην περιοχή του λαιμού και το στέρνο. Τέλος, ξαπλώστε αναπαυτικά στο κρεβάτι, σκεπαστείτε καλά και ξεκουραστείτε για μερικές ώρες.
Τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το λεμόνι για την υγεία μας τις έχουμε αναλύσει πολλές φορές εδώ στο votanonkipos.gr, έρχεται ακόμα μια χρήση του, που θα το εντάξει στα γιατροσόφια που είναι κατάλληλα για τον πυρετό, φτιάξτε το ρόφημα που ακολουθεί, πιείτε και σε λίγες ώρες θα νιώσετε καλύτερα.
Λεμόνι και σκόρδο
Πάρτε 1/2 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και μια σκελίδα σκόρδο (που έχετε ψιλοκόψει ή πολτοποιήσει στο γουδί). Ανακατέψτε τα 2 υλικά σε ένα ποτήρι και πιείτε το. Επειδή η γεύση του ίσως είναι αρκετά έντονη και αποκρουστική μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά μέλι για να γλυκάνει
Διαβάστε Επίσης  Τσάι του βουνού: Οι θαυμάσιες ιδιότητες του ελληνικού βοτάνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *