Καταπολεμήστε την ουλίτιδα και τις άφθες με αυτό το ελληνικό βότανο

Καταπολεμήστε την ουλίτιδα και τις άφθες με αυτό το ελληνικό βότανο

Τα φύλλα έχουν αντισηπτικές, αποχρεμπτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Το φασκόμηλο είναι ιδανικό για τη στοματική θεραπεία τραυματισμών, άφθας, φαρυγγίτιδας και ουλίτιδας.

Επιπλέον, κορυφαίοι σύγχρονοι βοτανολόγοι πιστεύουν ότι το φασκόμηλο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της υπερβολικής εφίδρωσης που σχετίζεται με την εμμηνόπαυση.

Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων λόγω των αντιφλεγμονωδών, αντιβακτηριακών και αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων του, της ικανότητάς του να καταπολεμά τις λοιμώξεις και να ανακουφίζει τα συμπτώματα της ουλίτιδας και της άφθας.

 

Πώς μπορεί να βοηθήσει το φασκόμηλο:

Μειώνει τη φλεγμονή: Το φασκόμηλο περιέχει τανίνες, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ερυθρότητας, του πρηξίματος και της αιμορραγίας των ούλων.
Μειώνει τον πόνο: Οι τανίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της ενόχλησης που προκαλούν οι άφθες.
Καταπολεμά τα στοματικά βακτήρια: Το φασκόμηλο περιέχει αιθέρια έλαια που έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν την ουλίτιδα.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Το φασκόμηλο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό, κάτι που καταπολεμά τη μόλυνση και τη φλεγμονή.Καταπολεμήστε την ουλίτιδα και τις άφθες με αυτό το ελληνικό βότανο

Διαβάστε Επίσης  Απαλλαγείτε από τις ψείρες με ελαιόλαδο!
Πώς να χρησιμοποιήσεις το φασκόμηλο:

Στοματικό διάλυμα: Φτιάξε ένα αφέψημα από φασκόμηλο και χρησιμοποίησέ το ως στοματικό διάλυμα δύο φορές την ημέρα.
Κομπρέσα: Βάλε μια ζεστή κομπρέσα από φασκόμηλο στα ούλα σου για 10-15 λεπτά, δύο φορές την ημέρα.
Σαν μαστίχα: Μάσησε φύλλα φασκόμηλου για 5-10 λεπτά, δύο φορές την ημέρα.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το φασκόμηλο δεν αποτελεί θεραπεία για την ουλίτιδα. Μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα και να βελτιώσει την υγεία των ούλων, αλλά δεν μπορεί να θεραπεύσει την υποκείμενη λοίμωξη. Εάν έχετε ουλίτιδα, θα πρέπει να αναζητήσετε θεραπεία στο γραφείο του οδοντιάτρου σας.

Διαβάστε Επίσης  Χολόλιθοι: Πως σχηματίζονται και πως να τους διαλύσετε φυσικά

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *