fiftififti

Συνταγές Μαγειρικής,Φυσικές θεραπείες & Ομορφιά

Δες τι ιδέα έχουν για τον εαυτό τους τα 12 ζώδια

/
/
/
0 Views
Το μεγαλύτερο χάρισμα, που μπορεί να έχει κάποιος για να πετυχαίνει και να αποκτά ό,τι θέλει στη ζωή,

δεν είναι η εξυπνάδα, η εμφάνιση, η μόρφωση ή το χρήμα αλλά…η αυτοπεποίθηση.  Από αστρολογική πλευρά, ως ζώδια με την περισσότερη αυτοπεποίθηση εμφανίζονται εκείνα της Φωτιάς, δηλαδή Κριός, Λέων, Τοξότης. Όμως και η «παρέα» του Αέρα, Δίδυμοι, Ζυγός και Υδροχόος περνιούνται για… άνετοι τύποι. Δείτε παρακάτω τι ιδέα έχει ο καθένας μας κατά βάθος για τον εαυτό του, σύμφωνα με το Myastro.

ΚΡΙΟΣ Ως Κριός οφείλεις να κάνεις τη φιγούρα σου όπου κι αν βρεθείς. Και από αυτό, λογικά προκύπτει το συμπέρασμα πως θεωρείς ότι έχεις να επιδείξεις… καλό πράμα, και… γιατί να το κρύψομεν άλλωστε! Με την ταχύτητα που συνήθως ενεργείς, δεν προλαβαίνεις κιόλας να διερωτηθείς αν θα σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσεις να κλονιστεί η αυτοπεποίθησή σου, κι αυτό είναι μια πολύ καλή τακτική. Παρόλα αυτά, επειδή μπορείς να έχεις μέσα σου κάποια σπέρματα ανασφάλειας, να μια καλή συμβουλή να θυμάσαι στις φάσεις της αμφιβολίας: Δεν χρειάζεται να διορθώσεις πράγματα πάνω σου, γιατί απλά δεν είσαι… χαλασμένος. Ο εαυτός σου είναι μια χαρά, έτσι ακριβώς, για τη δεδομένη στιγμή της ζωής σου.
ΤΑΥΡΟΣ Αν είσαι Ταύρος, πιθανόν να έχεις κάποιες ανασφάλειες ως προς την εικόνα σου, γι’ αυτό άλλωστε επεξεργάζεσαι και «ρετουσάρεις» προσεκτικά εκείνο που παρουσιάζεις στους άλλους, και ως προς την εμφάνιση και ως προς τη συμπεριφορά. Μπορεί να το κρύβεις επιτυχημένα και να αφήνεις την εντύπωση του… βράχου σιγουριάς, αλλά πραγματικά σε απασχολεί η εντύπωση που σχηματίζουν οι άλλοι για σένα. Για τις στιγμές που σε πιάνουν οι αμφιβολίες για τα χαρίσματα και την αξία σου, μπορείς να θυμάσαι αυτά τα σοφά λόγια: Το πρώτο βήμα για να σε αγαπούν είναι να μάθεις να αγαπάς εσύ εκείνο που αντικρίζεις όταν κοιτάς στον καθρέφτη σου (και όχι μόνο ως προς την εξωτερική εμφάνιση).


.

ΔΙΔΥΜΟΙ Ένας γνήσιος Δίδυμος περνά με εντυπωσιακή συχνότητα από την απόλυτη σιγουριά για τα προσόντα του στην ολοκληρωτική ανασφάλεια, κάτι που επιδιώκει να καλύψει «βομβαρδίζοντας» τους άλλους με πολλά λόγια και κάνοντας έντονα αισθητή την παρουσία του, όπου βρεθεί. Είναι σαν να προσπαθεί να θολώνει διαρκώς τα νερά, να ζαλίσει και να μαγέψει όποιον έχει απέναντί του. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, ξέρεις πώς να κερδίζεις τις εντυπώσεις, ωστόσο από μέσα… η καρδούλα σου το ξέρει πόσο ανησυχείς μέχρι να βεβαιωθείς ότι το κατάφερες. Να θυμάσαι πάντως ότι τη μεγαλύτερη δύναμη στο να καθορίζει τη ζωή σου δεν την έχει εκείνο που εκστομίζεις δυνατά στους άλλους, αλλά εκείνο που ψιθυρίζεις κατ’ ιδίαν στον εαυτό σου.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ Αν είσαι Καρκίνος, πιθανό να θεωρείς τον εαυτό σου προικισμένο με ένα σωρό χαρίσματα. Ψυχικά κατά κύριο λόγο, αλλά και από εμφάνιση δεν πας κι άσχημα. Όμως οι αναίσθητοι γύρω σου δεν τα εκτιμούν, για να μην πούμε ότι ενίοτε δεν τα διακρίνουν καν. Έτσι, δεν μπορείς καν να το ευχαριστηθείς που η φύση σε προίκισε τόσο γενναιόδωρα, αφού κατά τη γνώμη σου οι άλλοι δεν μπορούν να το εκτιμήσουν. Που μπορούν, αλλά ποτέ δεν σου είναι αρκετό και θέλεις συνέχεια καινούργιες επιβεβαιώσεις. Μια καλή συμβουλή: Χαλάρωσε. Ο κόσμος έχει κι άλλα πράγματα να κάνει πέρα από το να σκέφτεται τα όποια δικά σου ψεγάδια ή χαρίσματα. Και προπαντός, να σε βαθμολογεί.
ΛΕΩΝ Αν είσαι Λέων οι πάντες σε ζηλεύουν όχι τόσο για αυτά που έχεις, αλλά για τον τρόπο που τα «φοράς». Θα κατάλαβες βέβαια ότι δεν μιλάμε για ρούχα, αλλά για τα κάθε είδους χαρίσματα και προσόντα σου. Πραγματικά δείχνεις στους άλλους ότι έχεις την απόλυτη σιγουριά για το ποιος είσαι και τι μπορείς να καταφέρεις. Βέβαια, πίσω από την ήρεμη, λιονταρίσια δύναμή σου, μπορεί να κρύβεται ένας διαρκής ανταγωνισμός με τον ίδιο σου τον εαυτό στο να τον ξεπερνάς διαρκώς και να αποσπάς όλο και περισσότερες δηλώσεις θαυμασμού. Να θυμάσαι όμως πως, για κάθε δεδομένη στιγμή, είσαι ακριβώς αυτός ή αυτή που πρέπει και πως έχεις ό,τι σου χρειάζεται στη φάση που βρίσκεσαι, στο ταξίδι της ζωής σου.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ Αν είσαι Παρθένος, κατά πάσα πιθανότητα πάσχεις από την απεριόριστη τελειομανία αυτού του ζωδίου, που με πολύ… δημοκρατικό τρόπο τη στρέφεις πρώτα στον εαυτό σου. Τον βάζεις κάτω και αναλύεις εξονυχιστικά όλα του τα ψεγάδια, καθόσον τα καλά σου τα θεωρείς φυσικά και αυτονόητα. Η κατάληξη είναι να μένεις συχνά στα στραβά και να ξεχνάς να δεις, να αξιολογήσεις και προπαντός να αναδείξεις τα χαρίσματά σου. Και σε αυτό το ζύγιασμα χάνεις κάθε έννοια αντικειμενικότητας. Να λοιπόν κάτι που πρέπει να προσέξεις: Συχνά δεν βλέπεις τους αμέτρητους ανθρώπους που σε εκτιμούν και σε δέχονται για αυτό που είσαι, παρά στέκεσαι στον μοναδικό που σε απορρίπτει. Ε, δεν είναι λίγο ανόητο;
ΖΥΓΟΣ Σαν σωστός Ζυγός που είσαι, επιζητείς την ομορφιά στην ψυχή σου, στις σχέσεις σου, στο περιβάλλον σου. Και από αυτή την άποψη καταφέρνεις πολλά πράγματα και θεωρείς ότι είσαι αυτό που λέμε «από καλή πάστα». Όμως για σένα η κόλαση είναι οι άλλοι, κατά το γνωστό ρητό, από την άποψη ότι η γνώμη τους για το άτομό σου μετρά παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε. Έτσι, συχνά αισθάνεσαι ανασφάλεια και αμφιβολία, ως προς την εικόνα που τους παρουσιάζεις. Η καλύτερη συμβουλή για σένα, λοιπόν, είναι να μη σπαταλάς την ενέργειά σου, για να αλλάξεις τη γνώμη των άλλων για το άτομό σου. Κάνε αυτό που νομίζεις και σε όποιον αρέσει.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ Αν είσαι Σκορπιός, θεωρείσαι από τα ζώδια με τη μεγαλύτερη ψυχική δύναμη, φανερή ή υπόγεια. Έχοντας την πλήρη επίγνωσή της, εκφράζεις μια έντονη και ιδιαίτερα γοητευτική αυτοπεποίθηση. Και πραγματικά, μέσα από την άνεσή σου, περνιέσαι για πολύ ελκυστικό άτομο. Μερικές φορές όμως σε πιάνουν τα… αυτοκαταστροφικά σου. Και τότε, τα αντιφατικά σου συναισθήματα, ως προς το ποιος είσαι και τι αξία έχεις, κάνουν τον εσωτερικό σου κόσμο μια αληθινή πίστα με συγκρουόμενα αυτοκινητάκια. Μπορεί να φαίνεται κλισέ, αλλά μην ξεχνάς πως ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου, ο πιο πιστός και ισόβιος, είσαι εσύ. Αν εσύ δεν… σου κάνεις, δεν μπορεί να κάνεις για κανέναν άλλο.
ΤΟΞΟΤΗΣ Αν είσαι Τοξότης, σε χαρακτηρίζει μια ανοιχτή προδιάθεση απέναντι στους ανθρώπους και στις καταστάσεις, τέτοια που να δημιουργεί την εντύπωση πως έχεις όλη την αυτοπεποίθηση του κόσμου. Στην ουσία, τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνεις να αναρωτηθείς για την αξία σου. Η ζωή σε απορροφά τόσο ολοκληρωτικά, που η προσοχή σου είναι στραμμένη προς τα έξω και σπάνια αναλώνεσαι σε… ομφαλοσκοπήσεις. Αν, παρόλα αυτά, περνάς τις ανασφάλειές σου, να θυμάσαι ότι εσύ πρώτος πρέπει να νοιαστείς τον εαυτό σου. Όσο περισσότερο νιώσεις πως σου λείπει η παρέα, η υποστήριξη, η φιλία, τόσο πιο πολύ οφείλεις να τον αγαπάς και να τον σέβεσαι. Γιατί το να μη νιώθεις καλά μέσα στο πετσί σου είναι η χειρότερη μοναξιά.
  ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Ο Αιγόκερως δίνει μεγάλη σημασία στο πώς θα τον κρίνουν οι άλλοι, γιατί η καλή εντύπωση βοηθά στην τόσο σημαντική για εκείνον κοινωνική και επαγγελματική επιτυχία. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, η γνώμη των άλλων μπορεί να καθορίζει σε κάποιο βαθμό και την αίσθηση που έχεις εσύ προσωπικά για την αξία σου. Γενικά είσαι αυστηρός κριτής σε ό,τι σε αφορά εσένα. Η αλήθεια είναι πως σπάνια σε… βαθμολογείς με επιείκεια. Να θυμάσαι πάντως ότι όλα όσα σου συμβαίνουν, είναι μια αντανάκλαση του τι πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου. Δεν γίνεται να προσελκύσεις στη ζωή σου περισσότερα από όσα νομίζεις ότι σου αξίζουν. Κανόνισε λοιπόν!
ΥΔΡΟΧΟΟΣ Για τον Υδροχόο είναι πολύ σημαντικό το ιδεολογικό περίβλημα της άποψης που έχει για τον εαυτό του. Αν αυτό είναι το ζώδιό σου, σε ενδιαφέρει πρώτος εσύ να αισθάνεσαι περήφανος ή έστω ευχαριστημένος με το κοινωνικό σου πρόσωπο, ακολουθώντας κάποιες δικές σου αρχές και αξίες. Ποιες όμως είναι αυτές και κατά πόσον εκπροσωπούν εσένα πραγματικά; Μήπως τις ενστερνίζεσαι επειδή θα ήθελες να παρουσιάζεις μια συγκεκριμένη εικόνα στην κοινωνία και θα αισθανόσουν ανεπαρκής, αν έβγαινες με τον αληθινό σου εαυτό; Μην ξεχνάς ότι, θέλοντας να είσαι κάποιος άλλος, χαραμίζεις το άτομο που είσαι πραγματικά. Μη δέχεσαι κανένα προσδιορισμό των άλλων για το ποιος είσαι, αντίθετα εσύ ο ίδιος πρέπει να αυτοπροσδιορίζεσαι.
  ΙΧΘΕΙΣ Ο Ιχθύς είναι από τα πιο ευαίσθητα ζώδια και, αν ανήκεις εδώ, σίγουρα θα περνάς φάσεις, όπου οι ανασφάλειές σου χτυπάνε κόκκινο. Ίσως συχνά αισθάνεσαι ότι χάνεις τον εαυτό σου μέσα στα αντιφατικά συναισθήματά σου και δεν ξέρεις πια ούτε την αξία σου, αλλά ούτε καν τι είσαι. Νιώθεις ανεπαρκής και εύχεσαι να ξυπνούσες ένα πρωί και να είχες όλη τη σιγουριά του κόσμου. Όμως, αν αισθάνεσαι ανασφάλεια, μην περιμένεις ένα θαυματουργό χάπι, που θα το πιείς και θα σου περάσει. Αυτό θα γίνει με μικρά, καθημερινά βήματα. Μια πιο άνετη μέρα, μια απροσδόκητη χαρά, μια ματιά στον καθρέφτη όπου δεν θα σε νοιάζει τι θα δεις.
Διαβάστε Επίσης  Πανακότα σοκολάτας

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :