Έχεις λιπαρά μαλλιά; Συμβουλές για να μη σας «λαδώνουν» εύκολα

Αν έχετε λεπτή και λιπαρή τρίχα σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα  σας είναι ότι τα μαλλιά σας δείχνουν

«λαδωμένα» και βαριά ακόμη και αν έχετε λουστεί το περασμένο βράδυ. Το συχνό λούσιμο ταλαιπωρεί τόσο εσάς όσο και τα μαλλιά σας. Εμείς  βρήκαμε τα συνήθη  λάθη που κάνετε  και αυξάνουν την λιπαρότητα των μαλλιών σας!

Μάθετε ποια είναι αυτά και προσοχή  για να μην τα ξανακάνετε!

Λιπαρά μαλλιά σημαίνει καθημερινό λούσιμοΟι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι με το να λούζονται κάθε μέρα θα κάνουν τα μαλλιά τους να μη λαδώνουν. Το καθημερινό λούσιμο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσες έχουν λιπαρά μαλλιά. Η επιδερμίδα της κεφαλής παράγει έλαια για να αναπληρώσει εκείνα που χάθηκαν στο πλύσιμο, οπότε αν λούζεστε κάθε μέρα, το δέρμα σας αυξάνει περισσότερο την παραγωγή των φυσικών ελαίων και θα χειροτερεύετε την κατάσταση.


.

Προσοχή με την ποσότητα της μαλακτικής κρέμαςΤο ότι έχετε λιπαρά μαλλιά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε και μαλακτική κρέμα.  Το θέμα είναι όμως να ξέρετε πώς να την  εφαρμόσετε.  Προσπαθήστε να απλώνετε τη μαλακτική κρέμα  ή τη μάσκα σας μόνο στις άκρες και όχι στη ρίζα. Βάζοντας κάποιο προϊόν ενυδάτωσης  σε μεγάλη ποσότητα έχει πολλές πιθανότητες να πάει και στη ρίζα των μαλλιών σας. Το μόνο που θα καταφέρετε έτσι είναι να φράξετε τους πόρους και να αυξήσετε τη λιπαρότητα.
Μη πιάνετε συνέχεια τα μαλλιά σας
Είναι αλήθεια και φυσιολογικό πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά σε στιγμές αδυναμίας να πιάνετε τα μαλλιά σας. Αυτό που δεν ξέρετε όμως είναι ότι όσο πιο πολύ τα αγγίζετε, τόσο περισσότερο ενεργοποιείτε την παραγωγή ελαίων από την επιδερμίδα. 

Διαβάστε Επίσης  Καταιγιστικές οι εξελίξεις της σειράς «Έλα στη θέση μου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *