Φτιάξτε τη ζύμη για γνήσια ιταλική πίτσα



 

 

 

 

Συστατικά:

500 γρ. αλεύρι σκληρό 00

320 ml χλιαρό νερό

1 φακελάκι μαγιά

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε την μαγιά να βγάλει φουσκάλες.

Στον κάδο του mixer ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο.

Με τον γάντζο στο mixer προσθέτουμε τα υγρά με την μαγιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για πέντε λεπτά και μετά σε γρήγορη για άλλα τρία λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική.

Διαβάστε Επίσης  Ξάφρισμα – Γιατί ξαφρίζουμε τα βραστά

Παίρνουμε την ζύμη από τον κάδο του mixer την δουλεύουμε για ένα – δύο λεπτά σε αλευρωμένο πάγκο την κάνουμε μία μπάλα και την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ. Στην συνέχεια την σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να φουσκώσει για μία ώρα περίπου.

Όταν η ζύμη μας φουσκώσει και διπλασιαστεί την βγάζουμε από το μπολ και την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τα οποία πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκια.

Διαβάστε Επίσης  Πανετόνε το γλυκό εορταστικό ψωμί των Ιταλών

Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε αλευρωμένο ταψί μακριά το ένα από το άλλο, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 15 λεπτά.

Η ζύμη μας είναι έτοιμη να την ανοίξουμε λεπτή και να φτιάξουμε μία υπέροχη Pizza Napoletana.

Προσοχή στα πολλά υλικά !

Μία καθαρόαιμη Ιταλική πίτσα μαργαρίτα θέλει μια απλή αγελαδινή μοτσαρέλα φρέσκια σάλτσα ντομάτας και ελάχιστο βασιλικό ή ρίγανη για να την απολαύσετε ελαφριά και αεράτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *