H Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον θεσμό της ανάδοχης οικογένειας

«Άνοιξε την καρδιά σου, Άνοιξε το σπίτι σου»… «Κάθε παιδί αξίζει μια Οικογένεια»…


Με αυτό το σύνθημα η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον Θεσμό της Αναδοχής παιδιών και υλοποιεί μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας το Κοινωνικό Πρόγραμμα δεδομένου όπως υποστηρίζει ότι η αναδοχή είναι ο σύγχρονος, εναλλακτικός τρόπος κοινωνικής φροντίδας παιδιών εκτός της βιολογικής τους οικογένειας.

Η Αναδοχή είναι μια μορφή Παιδικής Προστασίας η οποία δεν καταργεί τη σχέση του παιδιού με το βιολογικό του περιβάλλον, αλλά αντίθετα την υποστηρίζει και αποβλέπει στην επιστροφή του σ’ αυτό όταν αρθούν τα προβλήματα στο οικογενειακό του περιβάλλον. Για το λόγο αυτό και έχει υποστηριχθεί από την Περιφέρεια Κρήτης η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη πρακτικών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού της για να δίδεται η δυνατότητα σε κάθε παιδί που διαβιεί σε δυσλειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον ή σε Δομές Παιδικής Προστασίας να μπορεί να τοποθετείται σε μια ανάδοχη οικογένεια.

Έτσι δημιούργησε το Ενιαίο Μητρώο Αναδόχων Γονέων στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, το οποίο περιλαμβάνει ζευγάρια ή μεμονωμένα άτομα που ενδιαφέρονται για την αναδοχή ανηλίκων παιδιών από όλη την Περιφέρεια Κρήτης. Η Διεύθυνση σε συνεργασία με τα Τμήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης, προχώρησε επιπροσθέτως στην δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου για την Αναδοχή με σκοπό γενικά την προαγωγή του θεσμού της Αναδοχής.

Βασικός στόχος αυτή την περίοδο είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανάδοχους γονείς για την μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη φιλοξενία παιδιών που η οικογένειά τους βρίσκεται σε κρίση, αλλά και παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, παιδιών με προβλήματα υγείας, παιδιών που φιλοξενούνται σε «Κλειστές» Δομές Κοινωνικής Φροντίδας.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του προγράμματος, κυρίαρχος στόχος είναι η αποτροπή της ιδρυματοποίησης των παιδιών, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Αναδοχής, και η άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων Φορέων για την αποκατάσταση των παιδιών.

Όσοι κάτοικοι όλων των νομών της Κρήτης ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα στις κατά νομούς διευθύνσεις Κοινωνικής Μέριμνας: Ηράκλειο 28213410253 – 238 – 257 Χανίων 2821344226 – 242 Ρεθύμνου 2831343324 και Λασιθίου 2841340394.
H Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον θεσμό της ανάδοχης οικογένειας

Διαβάστε Επίσης  Με προσωπικό ασφαλείας τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *