Χριστούγεννα 2017: Προσοχή στο χριστουγεννιάτικο φωτισμό – Τί συμβουλεύουν οι ειδικοί .

Συμβουλές για την ασφαλή χρήση του χριστουγεννιάτικου φωτισμού, λίγο πριν από

τον στολισμό των χριστουγεννιάτικων δέντρων δίνει ο πρόεδρος του συνδέσμου ηλεκτρολόγων Θεσσαλονίκης, Αγγελος Κουντουριάννης.

Μιλώντας στο Ρ/Σ Πρακτορείο 104,9fm, αναφέρει πως «όλοι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν αφήνουμε τα λαμπάκια αναμμένα όταν λείπουμε από το σπίτι. Είναι ένα βασικό λάθος που κάνουμε όλοι μας. Αυτό είναι μια βασική αιτία για να πάρουμε φωτιά ενώ δεν ήμαστε εκεί για να αντιδράσουμε. Από την άλλη οι αγορές του χριστουγεννιάτικου φωτισμού να γίνονται από καταστήματα και όχι από πλανόδιους. Στους τελευταίους δεν γνωρίζεις την ποιότητα, ενώ τα καταστήματα συνήθως έχουν πιο αξιόπιστα προϊόντα», τόνισε ο κ. Κουντουριάννης.
Ο ίδιος -ωστόσο- έδωσε και τις απαραίτητες συμβουλές για τον τρόπο που θα πρέπει να συνδέουμε τα φωτιστικά στην πρίζα. «Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πολλά Τ. Συνήθως δεν κάνουν καλή επαφή και βγάζουν σπινθήρες. Πρέπει να πάρουμε ένα εργοστασιακό πολύμπριζο και πάνω σε αυτά να βάλουμε τα καλώδια. Το θέμα που δημιουργείται δεν είναι από την κατανάλωση, αλλά κακή επαφή που κάνουν τα καλώδια. Πρέπει να προσέχουμε να είναι σταθερά και τα καλώδια να είναι καλά κουμπωμένα στο πολύμπριζο».
ΑΠΕ
Διαβάστε Επίσης  Ανατροπή στον θάνατο της 44χρονης στην Κατοχή: Δύο οι δολοφόνοι της Ειρήνης;

Αφήστε μια απάντηση