Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κηπουρικής για τη φυσική και την πνευματική σου κατάσταση


Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κηπουρικής για τη φυσική και την πνευματική σου κατάσταση
Φρέσκα μυρωδικά από τη γλάστρα, χαρούμενα χρωματιστά λουλούδια στο μπαλκόνι, λαχανικά χωρίς συντηρητικά… Εάν μέχρι τώρα η ιδέα του να σκάβεις και να φυτεύεις μόνη

σου λουλούδια και λαχανικά δεν σου φαινόταν ιδιαίτερα δελεαστική, σκέψου ότι πέρα από την οικονομία που μπορείς να κάνεις, θα βελτιώσεις κατά πολύ όχι μόνο το σώμα σου, αλλά και το μυαλό σου. 

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι έρευνες που τονίζουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της κηπουρικής τόσο για τη φυσική, όσο και για την πνευματική σου κατάσταση.

Αυξάνει την αισιοδοξία και την ικανοποίηση για τη ζωή και προσφέρει ευεξία.
Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που δεν νιώθουν τίποτα όταν περιτριγυρίζονται από ένα περιβάλλον γεμάτο δέντρα, λουλούδια και λαχανικά. Μία έρευνα του πανεπιστημίου του Texas έδειξε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται συστηματικά με την κηπουρική, είναι πιο αισιόδοξοι, πιο θετικοί και μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα.
Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης και άλλων κινητικών προβλημάτων.
Η ενασχόληση με την κηπουρική απαιτεί σωματική κίνηση και σήκωμα βάρους που ισοδυναμεί με μέτρια καθημερινή άσκηση και δυναμώνει τους μυς και τα οστά.
Προλαμβάνει τον διαβήτη.
 Η συστηματική άσκηση που κάνεις κατά τη διάρκεια της κηπουρικής σε συνδυασμό με την κατανάλωση φρέσκων προϊόντων έχει θετικά αποτελέσματα στην πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου.
Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και καταπολεμά το άγχος. Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, η κηπουρική έχει θεραπευτικές ιδιότητες ακόμα και για άτομα με βαριές ψυχικές διαταραχές.
Διαβάστε Επίσης  Το... γρήγορο πρόβλημα

Αφήστε μια απάντηση