Όσα πρέπει να ξέρουμε για το κολλαγόνο

  • Post category:ΟΜΟΡΦΙΑ

Όσα πρέπει να ξέρουμε για το κολλαγόνο

Όσα πρέπει να ξέρουμε για το κολλαγόνο

Το Κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για το σφιχτό δέρμα, την ελαστικότητα, την σωστή υγρασία και την συνεχή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

Τι είναι όμως το κολλαγόνο…;
Το κολλαγόνο είναι μια αδιάλυτη, ινώδης πρωτεΐνη και είναι το βασικότερο συστατικό του συνδετικού ιστού του οργανισμού. Ο συνδετικός ιστός είναι ακριβώς αυτό που λέει και το όνομα του. Συνδέει και στηρίζει άλλους σωματικούς ιστούς όπως το δέρμα, τα κόκκαλα, τους τένοντες, τους μυς και τον χόνδρο. Στηρίζει επίσης τα εσωτερικά μας όργανα και το συναντάμε ακόμα και στα δόντια.
Όλη η επιφάνεια κάτω από το δέρμα μας αποτελείται από συνδετικό ιστό. Όταν η ποσότητα του κολλαγόνου στον συνδετικό ιστό μας μειώνεται, τότε κατά περιοχές σχηματίζονται χάσματα. Αυτά τα χάσματα γίνονται ορατά σε μας σαν … ρυτίδες.

Όσα πρέπει να ξέρουμε για το κολλαγόνο

Υπάρχουν λοιπόν στο εμπόριο πολλές καλλυντικές κρέμες που διαφημίζονται ότι περιέχουν κολλαγόνο το οποίο συμπληρώνει τις ελλείψεις του οργανισμού σε αυτό και έτσι διορθώνουν τις ρυτίδες Αυτό είναι εν μέρη σωστό. Μπορεί να τονώσει τους συνδετικούς ιστούς του δέρματος σας. Καμία καλλυντική κρέμα που περιέχει κολλαγόνο δεν είναι σε θέση να συμπληρώσει τελειώς τις ελλείψεις του οργανισμού στο κολλαγόνο και νε εξαλείψει εντελώς τις ρυτίδες.
 Όταν λοιπόν απλώσετε μια καλλυντική κρέμα που περιέχει κολλαγόνο στο δέρμα σας, τότε σχηματίζεται ένα λεπτό στρώμα, το οποίο μπορεί μεν να γεμίζει εξωτερικά τις ρυτίδες, ίσως και να τις βελτιώνει προσωρινά, όμως ταυτόχρονα θα γεμίζει και τους πόρους του δέρματος σου εμποδίζοντας την μεταφορά του οξυγόνου και γενικότερα την αναπνοή του δέρματος.
Όσα πρέπει να ξέρουμε για το κολλαγόνο.fiftififti.euΉ μπορεί ακόμα να σας προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα και στα μάτια, καθώς και ξηρότητα στο δέρμα.
Πώς λοιπόν θα διατηρηθεί η ποσότητα του κολλαγόνου αρκετή έτσι ώστε ο συνδετικός ιστός σας να κάνει σωστά και αποδοτικά τη δουλειά του ακόμα και στο δέρμα εξαφανίζοντας τις ρυτίδες;
 Να γνωρίζετε ότι το ίδιο σας το σώμα παράγει από μόνο του κολλαγόνο χρησιμοποιώντας ένα πλήρες φάσμα θρεπτικών ουσιών που τις παίρνει από μια ισορροπημένη δίαιτα η οποία περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, συνένζυμα και αμινοξέα και μάλιστα στην φυσική τους μορφή. Και η πιο σημαντική βιταμίνη που είναι και το βασικότερο δομικό στοιχείο με το οποίο κτίζεται το κολλαγόνο είναι η βιταμίνη C.
Άρα λοιπόν το πρώτο βήμα για να διατηρήσεις το κολλαγόνο του οργανισμού σου στην ποσότητα που χρειάζεται είναι να τρως άφθονα φρούτα και λαχανικά και μάλιστα στην ολοκληρωμένη τους οργανική μορφή.
 Το δεύτερο βήμα που θα βοηθήσει να διατηρηθεί το κολλαγόνο σας υγιές είναι να μην φορτώνεις τον οργανισμό σας με «δηλητήρια» που καταστρέφουν τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός σου για το κτίσιμο του συνδετικού ιστού, ειδικότερα τη βιταμίνη C – να θυμάστε ότι το κάπνισμα είναι η βασικότερη συνήθεια που καταστρέφει ολόκληρη τη βιταμίνη C που παίρνετε από τις τροφές.
Και το τρίτο βήμα που θα πραγματικά θα απογειώσει τη διατήρηση του κολλαγόνου σας είναι να χρησιμοποιείτε καλλυντικά που πραγματικά ταΐζουν τα κύτταρα του δέρματος σου κατευθείαν με τις απαραίτητες για το κτίσιμο του κολλαγόνου φρέσκες και φυσικές θρεπτικές ουσίες.
Το πόσιμο κολλαγόνο
Δυστυχώς, το κολλαγόνο δεν μπορούμε να το λάβουμε άμεσα από καμία τροφή. Το υδρολυμένο
κολλαγόνο έρχεται να δώσει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται ουσιαστικά για μικρά αμινοξέα που βοηθούν την παραγωγή νέου κολλαγόνου στο σώμα. Τα αμινοξέα αυτά απορροφούνται γρήγορα από τον οργανισμό και χρησιμοποιούνται ως δομικά στοιχεία για την παραγωγή νέου κολλαγόνου.
Μια πληθώρα επιστημονικών μελετών έχει δείξει ότι το πόσιμο υδρολυμένο κολλαγόνο στην υγρή του μορφή είναι μια εξαιρετικά απορροφήσιμη μορφή κολλαγόνου και συνιστάται σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που έχει δημιουργήσει η έλλειψη κολλαγόνου, αλλά και όσους αναζητούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής ή την εμφάνισή τους
Διαβάστε Επίσης  Μάσκα με βάση την αλόη βέρα

Αφήστε μια απάντηση