Μαύρο πιπέρι: Οι θαυματουργές του ιδιότητες για τον οργανισμό.

Μαύρο πιπέρι: Οι θαυματουργές του ιδιότητες για τον οργανισμό.
Μαύρο πιπέρι: Οι θαυματουργές του ιδιότητες για τον οργανισμό.
Τα περισσότερα από τα συμπληρώματα που είναι διαθέσιμα πια στην αγορά είναι φυσικά. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Οφείλεται κυρίως στο ότι τα φυσικά συμπληρώματα θεωρούνται ασφαλέστερα και κοστίζουν λιγότερο από τα άλλα συνθετικά συμπληρώματα. Και οι καταναλωτές προτιμούν πια φυσικά συμπληρώματα, οι απαιτήσεις αυξάνονται και ο κόσμος ενημερώνεται όλο και περισσότερο για την ασφάλειά του.
.
Ένας από τους καλύτερους και πλέον δημοφιλέστερους συνδυασμούς φυσικών προϊόντων που χρησιμοποιείται και στα συμπληρώματα στην αγορά θεωρείται ο κουρκουμάς και το μαύρο πιπέρι. Όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται, τα οφέλη τους στον οργανισμό μας είναι εκπληκτικά.
Αυτός ο συνδυασμός αποτελείται από το εκχύλισμα των κουρκουμινοειδών του κουρκουμά. Αυτά συνιστούν τους πιο ενεργούς φορείς / συστατικά που βοηθούν στη διαδικασία επούλωσης του οργανισμού. Τα κουρκουμινοειδή έχουν ιδιότητες που είναι ικανές να μειώσουν τις φλεγμονές. Τονώνουν επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, παρέχοντάς του κάποιες από τις καλύτερες μορφές άμυνας για το σώμα μας. Ωστόσο, ο κουρκουμάς από μόνος του δεν μπορεί να κάνει όλη τη δουλειά. Εδώ είναι που το μαύρο πιπέρι μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι.
Το μαύρο πιπέρι διαθέτει βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φλαβονοειδή. Διαθέτει επίσης καροτενοειδή, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μείωση των τοξικών στοιχείων στο σώμα μας. Το μαύρο πιπέρι βοηθά επίσης στη διευκόλυνση της πέψης. Ενεργοποιεί τα στομαχικά τοιχώματα, παράγοντας περισσότερο υδροχλωρικό οξύ, το κύριο συστατικό που προκαλεί την πέψη της τροφής. Το μαύρο πιπέρι επίσης καταπολεμά το κρυολόγημα και τη γρίπη, λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C.
Μπορείτε να το καταναλώσετε, προσθέτοντας λίγο μαύρο πιπέρι στο τσάι σας ή/και στο μέλι σας. Ένα άλλο όφελος από το μαύρο πιπέρι είναι η απώλεια βάρους. Τα περισσότερα αδυνατιστικά συμπληρώματα στην αγορά περιλαμβάνουν το μαύρο πιπέρι στα ενεργά τους συστατικά.
.
Ένας από τους λόγους που το μαύρο πιπέρι είναι ένα από τα πιο περιζήτητα συστατικά σε συμπληρώματα διατροφής σήμερα είναι εξαιτίας της βιοδραστικής ουσίας του, που ονομάζεται πιπερίνη. Αυτό το συστατικό βοηθά στην αντιμετώπιση ασθενειών, που αναφέρθηκαν παραπάνω. Όταν συνδυάζεται με τον κουρκουμά, η πιπερίνη απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό μας.
Τέλος, μια επιπλέον προσθήκη όσον αφορά στα φανταστικά οφέλη του μαύρου πιπεριού, είναι και η ισχυρή αντικαταθλιπτική του δράση. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να φοβάστε να προσθέσετε λίγο από αυτό στο φαγητό σας. Όχι μόνο θα το νοστιμίσει, αλλά θα κάνει θαύματα τόσο στο σώμα σας, όσο και στη διάθεσή σας.
Διαβάστε Επίσης  Ιρσίνη: Η «μαγική» ορμόνη που εξαφανίζει το λίπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *