Αναστατωμένο στομάχι: Φυσικές θεραπείες που λειτουργούν

 

Αναστατωμένο στομάχι: Φυσικές θεραπείες που λειτουργούν

Αναστατωμένο στομάχι: Φυσικές θεραπείες που λειτουργούν

 

Μια αναστάτωση στο στομάχι μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, αλλά υπάρχουν και εξίσου πολλοί τρόποι να την αντιμετωπίσουμε.

Η δυσπεψία και η αναστάτωση στο στομάχι δεν είναι σπάνιο πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συμβούν, ακόμα και σε ένα κατά τ’ άλλα υγιές άτομο. Και τις περισσότερες φορές δεν αποτελούν αιτία ανησυχίας. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να νιώσει καλύτερα με τις εξής σπιτικές θεραπείες:

Αρχικά, νερό
Το ξεχνάμε πολλές φορές, αλλά το νερό είναι το α και το ω. Ακόμα και σε μικρό βαθμό, η αφυδάτωση επιβραδύνει πολύ τη διαδικασία της πέψης.

Δεν ξαπλώνουμε
Όταν το σώμα είναι σε οριζόντια στάση, είναι πιο πιθανό τα οξέα του στομάχου να ανεβούν, προκαλώντας παλινδρόμηση.

Το τζίντζερ
Είτε φάτε λίγο ωμό, είτε το βράσετε σε νερό για να φτιάξετε τσάι, το τζίντζερ έχει καταγεγραμμένα οφέλη απέναντι στη δυσπεψία, αλλά και στη ναυτία.

Διαβάστε Επίσης  Πτήση...τρόμου για τουρίστα στην Ελβετία: Ο δάσκαλος δεν τον έδεσε ποτέ στο αιωρόπτερο!

Μέντα
Παρομοίως με το τζίντζερ, το τσάι μέντας μπορεί να κάνει θαύματα αν νιώθετε αναστάτωση στο στομάχι. Μπορεί επίσης να ηρεμήσει τους μυϊκούς σπασμούς στο στομάχι. Δοκιμάστε επίσης και τσάι κανέλας.

Ένα ζεστό μπάνιο
Η ζέστη θα χαλαρώσει τους σφιγμένους μυς της περιοχής και θα ανακουφίσει από την δυσπεψία. Μια ζεστή κομπρέσα στο στομάχι μπορεί επίσης να κάνει την ίδια δουλειά.

Όχι κάπνισμα και αλκοόλ
Και τα δύο θα κάνουν τη δυσπεψία χειρότερη, και τα συμπτώματά της πιο έντονα. Είναι πολύ πιθανό να σας προκαλέσουν παλινδρόμηση.

Όχι “δύσκολες” τροφές
Υπάρχουν τροφές που είναι πιο δύσκολο για τον οργανισμό μας να τις διασπάσει, συνεπώς καλό θα ήταν να τις αποφεύγετε όταν έχετε αναστατωμένο στομάχι. Μερικές από αυτές είναι τα τηγανιτά, οι πολύ λιπαρές τροφές αλλά και οι τροφές με πολύ αλάτι και συντηρητικά.

Διαβάστε Επίσης  Τρως πολλά αλλαντικά; Δες τι μπορεί να πάθεις στο σεξ

Σύκα
Τα σύκα περιέχουν ουσίες που δρουν ως καθαρτικό, συνεπώς θα βοηθήσουν τον μεταβολισμό σας να λειτουργήσει καλύτερα. Το ίδιο ισχύει και για τα δαμάσκηνα.

Απλό ρύζι
Μερικές φορές, τίποτα δεν είναι καλύτερο από την πιο απλή μορφή θερμίδων. Το απλό, λευκό ρύζι είναι από τις πιο απαλές τροφές για το στομάχι μας, και σε περιπτώσεις που έχετε διάρροια, θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Μπανάνες
Οι μπανάνες είναι πολύ καλές φίλες του στομάχου, μιας και περιέχουν κάλιο και βιταμίνη Β6. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μειώνουν τις κράμπες στο στομάχι και μπορούν να βοηθήσουν επίσης πολύ με την διάρροια.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *