Γιατί αρέσει στη γάτα να μασάει καλώδια

 

Γιατί αρέσει στη γάτα να μασάει καλώδια

Γιατί αρέσει στη γάτα να μασάει καλώδια

Είναι επικίνδυνο για τη γάτα να μασάει τα ηλεκτρικά καλώδια καθώς μπορεί εύκολα να πάθει ηλεκτροπληξία.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή

Οι ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές (OCD) που περιλαμβάνουν συμπεριφορά μάσησης και ροκανίσματος αναπτύσσονται συχνότερα σε γάτες Σιάμ και Βιρμανίας. Αυτά τα αιλουροειδή μπορεί να αναπτύξουν μια έντονη επιθυμία να μασήσουν, να πιπιλίσουν και μερικές φορές ακόμη και να φάνε μη βρώσιμα αντικείμενα.

Οδοντιατρικά Θέματα

Οι γάτες που έχουν πόνο στο στόμα τους που προκαλείται από οδοντικά προβλήματα μπορεί να επιδοθούν σε συμπεριφορά ροκανίσματος σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουν την ενόχληση.

Ανία ή αδράνεια

Όταν μια γάτα δεν μπορεί να κινηθεί και να ασκηθεί, να εξερευνήσει ή να αλληλεπιδράσει τόσο πολύ με τον κόσμο, η πλήξη που προκύπτει μπορεί να την κάνει να αναζητήσει άλλες διεξόδους.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί οι γάτες ξυπνάνε μέσα στη νύχτα;

Στρες

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα περίεργων συμπεριφορών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το μάσημα χρησιμεύει για την ανακούφιση από το άγχος και απλώς κάνει τη γάτα να αισθάνεται καλύτερα συναισθηματικά.

 

Πώς να σταματήσετε το μάσημα

Καλύψτε τα ηλεκτρικά καλώδια περνώντας τα μέσα από σωλήνες PVC. Μπορείτε επίσης να τα κάνετε λιγότερο ορεκτικά περνώντας τα με καυτερή σάλτσα ή μια ουσία πικρού μήλου του εμπορίου.

Αλείψτε τα κορδόνια με μια ουσία που περιέχει μενθόλη, όπως το Vicks, για να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά, καθώς η μυρωδιά μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική. Ένας ανιχνευτής κίνησης, ο οποίος «σφυρίζει» αν το γατάκι πλησιάσει, μπορεί επίσης να είναι ένα ανθρώπινο αποτρεπτικό μέσο για το γατάκι.

Προσφέρετε στη γάτα εναλλακτικές λύσεις για μάσημα, όπως χαρτόνι. Ορισμένες γάτες απολαμβάνουν επίσης να ροκανίζουν τα δερμάτινα κόκκαλα μάσησης που δίνουμε στα σκυλιά —βουτήξτε τα σε ζεστό νερό και βάλτε τα πρώτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν λίγο.

Διαβάστε Επίσης  Τι αλλάζει στη συμπεριφορά της γάτας μετά τη στείρωση

Προσθέστε εύπεπτες ίνες στη διατροφή της γάτας σας, κάτι που αναγκάζει ορισμένες γάτες να μειώσουν τη δραστηριότητα μάσησης ή ακόμα και να σταματήσουν εντελώς. Μερικές από τις τροφές που βρίσκουμε στο εμπόριο μπορεί επίσης να λειτουργήσουν, καθώς παρέχουν επίσης αυξημένες φυτικές ίνες.

Μειώστε το άγχος για να εξαλείψετε την ανάγκη της γάτας για μάσημα. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε ένα προϊόν κατά του στρες για να ανακουφίσει το άγχος και να ηρεμήσει τη γάτα σας. Διαφορετικά, βεβαιωθείτε ότι το κουτί με την άμμο της γάτας σας είναι πεντακάθαρο και ότι έχει αρκετά παιχνίδια και χρόνο παιχνιδιού μαζί σας για να αποφύγετε την πλήξη.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *