ΕΡΤ – Eurovision: H απάντηση του Ζούλα για την βαθμολογία της Κύπρου

 

ΕΡΤ – Eurovision: H απάντηση του Ζούλα για την βαθμολογία της Κύπρου

ΕΡΤ – Eurovision: H απάντηση του Ζούλα για την βαθμολογία της Κύπρου

 

Μεγάλoς θόρυβος ξέσπασε το τελευταίο 24ωρο γύρω από τη Eurovision 2024 με αφορμή ένα σχετικό δημοσίευμα.

ΕΡΤ – Eurovision: H απάντηση του Ζούλα για προαποφασισμένη βαθμολόγια της Κύπρου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, μετέφερε στον πρέσβη τη Κύπρου πως η επιτροπή της Ελλάδας θα δώσει χαμηλή βαθμολογία στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει ουδεμία εμπλοκή. Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε ούτε και της επιτρέπεται προφανώς να έχει την παραμικρή εμπλοκή στις αξιολογήσεις της ανεξάρτητης επιτροπής που προτείνεται κάθε χρόνο από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ως εκ τούτου ουδεμία εμπλοκή είχε τόσο στην πρώτη θέση που πήρε η Κύπρος από την ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΡΤ το 2021, όσο και για την περσινή αξιολόγηση της κυπριακής συμμετοχής ως 7ης καλύτερης ανάμεσα σε 26 χώρες.

Διαβάστε Επίσης  Φωτιές: Έκτακτα μέτρα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Καβάλα και Θεσσαλονίκη – Οι ανακοινώσεις Κικίλια

Αυτό εξήγησα στον πρέσβη της Κύπρου στην προ τριμήνου συνάντηση μας, -εννοείται στο περιθώριο των πολύ σοβαρότερων θεμάτων που συζητήσαμε- αναφέροντάς του ότι σε όσους εμπλέκονται στην ΕΡΤ με την Eurovision προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του ΡΙΚ να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο ένα από τα τραγούδια που απέρριψε πέρσι η ΕΡΤ.

Kαι στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκα η κρίση της φετινής ανεξάρτητης επιτροπής που θα ορίσει η ΕΡΤ να μην είναι ίδια με της αντίστοιχης που απέρριψε το εν λόγω τραγούδι, χωρίς εννοείται να μπορεί κανείς -πόσω μάλλον εγώ προσωπικά- να επηρεάσει την κρίση της.

Διαβάστε Επίσης  Ποιος θα εκφωνήσει τον επικήδειο του Βασίλη Καρρά - Η επιθυμία της οικογένειας

Κατά τα λοιπά και δηλώνοντας την μεγάλη μου έκπληξη για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της Eurovision αποτέλεσε αντικείμενο διπλωματικής ενημέρωσης, και μάλιστα σε μια εποχή που η ΕΡΤ και το ΡΙΚ έχουν άριστη συνεργασία, εύχομαι καλή επιτυχία τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα».

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *