Αυτό είναι το μυστικό για μία υγιή και μακροχρόνια σχέση

Θέλω να έχω πάντα δίκιο ή προτιμώ να είμαι ευτυχισμένος; – Πρέπει να αποφασίσετε τι έχει περισσότερη σημασία για εσάς. Αυτό θα καθορίσει το πώς θα εξελιχθεί η σχέση σας.

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλά ζευγάρια είναι ότι προσπαθούν να «κερδίσουν» μια διαφωνία.

Το πρόβλημα είναι ότι όσο εσείς «κερδίζετε» τον καβγά, η σχέση σας «χάνει».

Μην ζητάτε από τον σύντροφό σας να βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο με εσάς και μην το θεωρήσετε προσωπική επίθεση εάν έχει διαφορετική γνώμη. Δώστε χρόνο και προσπαθήστε να ακούσετε και την άλλη πλευρά.

Μην ξεχνάτε πως ακόμα και σε έναν τσακωμό, δεν είστε αντίπαλοι, είστε στην ίδια ομάδα.

Αν θέλετε η σχέση σας να ευδοκιμήσει, είναι σημαντικό να αφήσετε τον εγωισμό σας στην άκρη και να συνεργάζεστε για να βρίσκετε λύσεις που ωφελούν και τους δύο.

Διαβάστε Επίσης  Απεργία 28 Νοεμβρίου : Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Οι έρευνες δείχνουν ότι επιτυχημένες είναι οι σχέσεις που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, την κατανόηση και τη δέσμευση.

 

«Αγώνες εξουσίας»

Μπορεί να απειλούμαστε από την απουσία του ελέγχου στις σχέσεις μας, αλλά σκεφτείτε πως είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρχει επαρκής έλεγχος δεδομένου ότι βασιζόμαστε στο πώς συμπεριφέρεται και σκέφτεται ένα άλλο άτομο.

Όταν δεν έχουμε αυτογνωσία, μπορεί να νιώθουμε ότι όταν δεν υποκύπτουμε στην ανάγκη να ελέγξουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο, τότε αυτό πιθανότατα ισοδυναμεί με αδυναμία.Αυτό είναι το μυστικό για μία υγιή και μακροχρόνια σχέση

Έτσι ίσως καταλήξουμε σε άσχημες-απότομες συμπεριφορές. Για παράδειγμα, ένας σύντροφος μπορεί να υποτιμήσει το γονεϊκό στυλ ανατροφής του συντρόφου του μπροστά στο παιδί, επειδή δεν συμφωνεί και αισθάνεται ότι χάνει τον έλεγχο.

Διαβάστε Επίσης  Παγιδευμένοι: Ο Σπύρος είχε βάλει φυλακή τον Κοσμά

Κάθε φορά, ωστόσο, που χρησιμοποιείτε φράσεις ή λέξεις που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τον σύντροφό σας ή ακόμα και μικρά σχόλια που τον υποτιμούν (όπως το να επισημαίνετε διαρκώς ότι δουλεύετε πολύ περισσότερο από εκείνον), βρίσκεστε στην επικίνδυνη ζώνη της περιφρόνησης.

Και η περιφρόνηση δεν έχει θέση σε μια σχέση.

Για να τα «βρουν», μερικά ζευγάρια μουρμουρίζουν «συγγνώμη για χθες το βράδυ» στην κουζίνα το επόμενο πρωί, ενώ βάζουν καφέ.

Αλλά για να διορθώσετε ουσιαστικά αυτούς τους τύπους καβγάδων, οι ειδικοί προτείνουν να ρωτήσετε τον εαυτό σας πώς μπορείτε να αποδεχτείτε τις διαφορές του συντρόφου σας και να του επιτρέψετε να έχει αρκετή δύναμη και έλεγχο για να μπορεί να ζει και να συμπεριφέρεται με τον δικό του τρόπο, σεβόμενος παράλληλα τις δικές σας επιθυμίες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *