Τρία βότανα που βοηθούν στη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού

Τρία βότανα που βοηθούν στη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού

Τρία βότανα που βοηθούν στη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού

Το ανθρώπινο σώμα έχει τρόπους αποτοξίνωσης, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται υποστήριξη.

Κανένα γεύμα ή σνακ δεν πρέπει να είναι “γυμνό”! Τα βότανα και τα μπαχαρικά κάνουν το φαγητό πιο νόστιμο και συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία.

Συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας. Συμβάλλουν επίσης στον περιορισμό της πρόσληψης αλατιού, ζάχαρης και λίπους.

Ωστόσο, οι ενέργειές τους δεν σταματούν εκεί. Υπάρχουν πολλά στοιχεία από ιστορικά δεδομένα καθώς και κλινικές και επιδημιολογικές μελέτες που δείχνουν ότι η χρήση βοτάνων και μπαχαρικών στην καθημερινή διατροφή μπορεί να είναι ευεργετική.

Βότανα για φυσική αποτοξίνωση

Παρόλο που το ανθρώπινο σώμα έχει τις δικές του μεθόδους αποτοξίνωσης, στην πραγματικότητα χρειάζεται συνεχή διατροφική υποστήριξη. Μια ισορροπημένη διατροφή με λιγότερη χρήση επεξεργασμένων τροφίμων και η προσθήκη ορισμένων βοτάνων και μπαχαρικών μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Διαβάστε Επίσης  Αυτά είναι τα βότανα που σώζουν ζωές!

 

1. Κόλιαντρο: Οι φυτοχημικές ουσίες του κόλιανδρου έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν τα βαρέα και τοξικά μέταλλα και να τα “αποβάλλουν” από το σώμα. Καθώς τα βαρέα μέταλλα συσσωρεύονται, μπορούν να φτάσουν σε τοξικά επίπεδα και να προκαλέσουν μια σειρά από συμπτώματα και χρόνια προβλήματα.Τρία βότανα που βοηθούν στη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού

2. Πικραλίδα ή δανδελίων: Η πικραλίδα είναι ένα άλλο βότανο που προωθεί την αποτοξίνωση του οργανισμού. Είναι γνωστή για τις διουρητικές της ιδιότητες, αλλά σύμφωνα με πρώιμες έρευνες, ενισχύει επίσης τη λειτουργία του ήπατος και της χολής. Συνήθως λαμβάνεται ως αφέψημα.

Διαβάστε Επίσης  Κορωνοϊός: Τρία βότανα μπορεί να καταπολεμούν τα συμπτώματα της νόσου Covid-19

3. Γαϊδουράγκαθο: Το γαϊδουράγκαθο είναι ίσως το πιο γνωστό βότανο σε αυτή την κατηγορία. Υποστηρίζει τη λειτουργία του ήπατος και η πιο δραστική του ουσία, η σιλυμαρίνη, έχει αποδειχθεί ότι σταθεροποιεί τις κυτταρικές μεμβράνες και ενεργοποιεί τις μεταβολικές οδούς αποτοξίνωσης.

Αν θες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους με πεντανόστιμα και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά στην πόρτα σου, μπες στο mynutri.gr!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *