Καρδιά: Τα 3 ανησυχητικά συμπτώματα στα πόδια που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

Καρδιά: Τα 3 ανησυχητικά συμπτώματα στα πόδια που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

Καρδιά: Τα 3 ανησυχητικά συμπτώματα στα πόδια που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

Σε όλο τον κόσμο, οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου, υπεύθυνη για σχεδόν 18 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Αυτό περιλαμβάνει καταστάσεις που επηρεάζουν την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, όπως εγκεφαλικά επεισόδια, στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια.

Επομένως, το να εντοπίσετε τα προειδοποιητικά σημάδια πριν είναι πολύ αργά θα μπορούσε να σώσει τη ζωή. Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα, όπως ο πόνος στο στήθος. Ωστόσο, άλλα είναι λιγότερο γνωστά και λιγότερο προφανή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν στα πιο απίθανα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) υπάρχουν τρία προειδοποιητικά σημάδια καρδιαγγειακών προβλημάτων στα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών.

Αυτά περιλαμβάνουν

Πρήξιμο στα πόδια σας
Μπλε δάχτυλα των ποδιών
Επώδυνα εξογκώματα στα δάχτυλα των ποδιών

1. Πρήξιμο στα πόδια

Τα πρησμένα πόδια, καθώς και τα δάκτυλα των ποδιών και οι αστράγαλοι, είναι ένα σύμπτωμα της καρδιακής νόσου. Κατάσταση ιατρικά γνωστή ως οίδημα, μπορεί να είναι ένδειξη ότι η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά.

Διαβάστε Επίσης  Κορωνοϊός: Απειλή και για την ψυχική υγεία - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

«Πολλές καρδιακές παθήσεις προκαλούν τη συσσώρευση υγρού στα πόδια σας. Καθώς το υγρό συσσωρεύεται, μπορεί να δείτε πρήξιμο, το οποίο μπορεί να επεκταθεί μέχρι το άνω μέρος των ποδιών και τη βουβωνική χώρα», εξηγεί η AAD.

Το NHS δηλώνει ότι αυτό το πρήξιμο μπορεί να είναι καλύτερο το πρωί και να επιδεινωθεί αργότερα μέσα στην ημέρα.

2. Μπλε δάχτυλα των ποδιών

Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχετε απόφραξη σε ένα αιμοφόρο αγγείο. «Όταν κρυώνετε υπερβολικά, το δέρμα σας μπορεί να γίνει μπλε (ή μοβ). Αν μια περιοχή του δέρματός σας είναι μπλε (ή μοβ) όταν νιώθετε φυσιολογική θερμοκρασία, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι το αίμα σας δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο», λέει η AAD και προσθέτει:

«Ο ασθενής μπορεί να έχει μια πάθηση γνωστή ως σύνδρομο του μπλε δακτύλου, που συμβαίνει όταν ένα ή περισσότερα αιμοφόρα αγγεία είναι φραγμένα. Χωρίς θεραπεία, η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκαλέσει τελικά τον θάνατο του δέρματος και του υποκείμενου ιστού».

Διαβάστε Επίσης  Μαστίχα Χίου, η θεραπευτική

Ο ιατρικός όρος για αυτό το φαινόμενο είναι κυάνωση.

3. Επώδυνα εξογκώματα στα δάχτυλα των ποδιών

Αυτά τα εξογκώματα στα πόδια σας ονομάζονται κόμβοι Osler και μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα δάχτυλα. «Εάν έχετε μια καρδιακή λοίμωξη γνωστή ως μολυσματική ενδοκαρδίτιδα, αυτά τα επώδυνα εξογκώματα μπορεί να αναπτυχθούν στα δάχτυλα των χεριών, στα δάχτυλα των ποδιών σας ή και στα δύο μέρη», λέει η AAD και καταλήγει:

«Τα εξογκώματα μπορεί να διαρκέσουν από μερικές ώρες έως αρκετές ημέρες. Ενώ τα εξογκώματα υποχωρούν από μόνα τους, οι ασθενείς χρειάζονται θεραπεία για τη μόλυνση. Επειδή αυτή η μόλυνση προκαλείται από βακτήρια, τα αντιβιοτικά μπορούν συχνά να τη θεραπεύσουν. Μερικές φορές, η χειρουργική επέμβαση είναι επίσης απαραίτητη».Καρδιά: Τα 3 ανησυχητικά συμπτώματα στα πόδια που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *