6 ροφήματα που ηρεμούν και ανακουφίζουν το έντερο από το φούσκωμα

 

6 ροφήματα που ηρεμούν και ανακουφίζουν το έντερο από το φούσκωμα

6 ροφήματα που ηρεμούν και ανακουφίζουν το έντερο από το φούσκωμα

 

Για υγιές έντερο ξεκινήστε την ημέρα σας με…

1. Πράσινο τσάι:

Το πράσινο τσάι φαίνεται ότι είναι ευεργετικό για το μικροβίωμα του εντέρου, ενώ μπορεί να ανακουφίσει από το φούσκωμα και τα ενοχλητικά συμπτώματα γαστρεντερικών διαταραχών.

Αυτό το πράσινο τσάι με γκρέιπφρουτ, εκτός από το ότι έχει ωραία γεύση και είναι εύκολο στην προετοιμασία, είναι, επίσης, πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά που μειώνουν τη φλεγμονή στο έντερο.

Οι πολυφαινόλες είναι μικροθρεπτικά συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και εντοπίζονται κυρίως σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η έρευνα δείχνει ότι το μικροβίωμα του εντέρου μετατρέπει τις πολυφαινόλες σε βιοδραστικές ενώσεις που απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος και έχουν θεραπευτικές επιδράσεις στο σώμα.

2. Τσάι μέντας:

Η μέντα, κυρίως το έλαιό της, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των πεπτικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των συμπτωμάτων του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή: Το μυστικό για να σας ξυπνάει ο καφές αμέσως!

Δοκιμάστε αυτό το αρωματικό, γευστικό τσάι με μέντα, λεμόνι και τζίντζερ που ανακουφίζει από τον κοιλιακό πόνο και μειώνει το φούσκωμα.

3. Χαμομήλι:

Το αφέψημα χαμομηλιού είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το πεπτικό σύστημα.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να συμβάλουν στην ανακούφιση των μυϊκών σπασμών που σχετίζονται με εντερικές διαταραχές καθώς και στη χαλάρωση των μυών του στομάχου.

Ποιος είπε ότι το χαμομήλι είναι βαρετό; Αν πιείτε χαμομήλι με λεμονόχορτο, τζίντζερ και λάιμ ή χαμομήλι με λεβάντα και μέλι θα αλλάξετε, σίγουρα, γνώμη.

 

4. Τσάι τζίντζερ:

Το τζίντζερ είναι δημοφιλές για την καταπραϋντική του προσθήκη σε τσάι και άλλα ροφήματα, επειδή διεγείρει την κίνηση του εντέρου αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τη δυσκοιλιότητα.

Δοκιμάστε αυτό το ζεστό τσάι με φρέσκο τζίντζερ ή αυτό το τσάι με τζίντζερ και πορτοκάλι.

Αν δεν είστε φαν του τσαγιού επιλέξτε αυτόν το χυμό γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, λεμόνι και τζίντζερ.

5. Κεφίρ:

Τα προβιοτικά ρυθμίζουν τις εντερικές κινήσεις, ανακουφίζοντας από το ενοχλητικό φούσκωμα.

Διαβάστε Επίσης  Αφέψημα με αγκινάρα, από τα ροφήματα για την αντιμετώπιση της λιπώδης νόσου του ήπατος.

Μάλιστα, συγκεκριμένα στελέχη προβιοτικών φαίνεται να ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου, ενώ υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι βοηθούν και στην αντιμετώπιση φλεγμονωδών νόσων του παχέος εντέρου, όπως η ελκώδης κολίτιδα.

Το κεφίρ είναι παρόμοιο με το γιαούρτι, γεμάτο με «φιλικά» για το έντερο προβιοτικά, αλλά έχει λιγότερους υδατάνθρακες και η σύστασή του είναι τέλεια για smoothies.

Για ένα προβιοτικό πρωινό boost δοκιμάστε αυτό το smoothie με μούρα και κεφίρ.

6. Νερό:

Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία και τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Παίζει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της πέψης, στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών αλλά και στην υποστήριξη του μικροβιώματος του εντέρου.

Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό, καθώς προλαμβάνει την δυσκοιλιότητα, διασπά την τροφή στο πεπτικό σύστημα, μειώνει τη φλεγμονή στο μικροβίωμα του εντέρου και βελτιώνει τις διαδικασίες αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Δώστε γεύση στο νερό με αγγούρι, lime και τζίντζερ.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *