Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση κοντά στην αποστολή Μητσοτάκη στην Οδησσό

 

Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση κοντά στην αποστολή Μητσοτάκη στην Οδησσό

Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση κοντά στην αποστολή Μητσοτάκη στην Οδησσό

 

Mε εκτενή δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο καλύπτεται η σημερινή ρωσική επίθεση στην Οδησσό, τη στιγμή που στην ουκρανική πόλη βρισκόταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με σκοπό να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί αξιωματούχων παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική επίθεση έλαβε χώρα σε κοντινή απόσταση.Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση κοντά στην αποστολή Μητσοτάκη στην Οδησσό

Σε δημοσίευμά τους, οι Financial Times αναφέρουν στον τίτλο: «Ρωσικός πύραυλος παραλίγο να χτυπήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη». Παράλληλα, το διεθνές μέσο τονίζει ότι «οι δύο ηγέτες βρίσκονταν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά όταν το λιμάνι της Οδησσού χτυπήθηκε».

Διαβάστε Επίσης  "Κραυγές...Βρεθήκαμε στο ταβάνι, σπάσαμε τα τζάμια του λεωφορείου για να βγούμε έξω" - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το τροχαίο με τους 4 νεκρούς (ΒΙΝΤΕΟ)

H Washington Post δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Ρωσικός πύραυλος χτυπά κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό».

«Ενα ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην πόλη της Οδησσού, όπου ο πρόεδρος συναντιόταν με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη», γράφει το αμερικανικό μέσο.

Η γαλλική Le Monde στις live εξελίξεις της για τον πόλεμο στην Ουκρανία έβαλε στον τίτλο την επίθεση στην Οδησσό.

«Η Ρωσία επιτίθεται στην πόλη της Οδησσού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Ελληνα πρωθυπουργού», αναφέρεται.

Διαβάστε Επίσης  Φωτιές: Ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός, έρχονται ενισχύσεις από Ρουμανία και Κύπρο – «Είμαστε αντιμέτωποι με ακραία φαινόμενα»

Το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρει στον τίτλο δημοσιεύματος για το περιστατικό: «Ρωσικά πυραυλικά πλήγματα κοντά στον Ζελένσκι και την αποστολή του Ελληνα πρωθυπουργού στην Οδησσό».

Το CNN που επικαλείται πηγή, σημειώνει ότι «η αυτοκινητοπομπή των δύο ηγετών αισθάνθηκε τον αντίκτυπο του πλήγματος».

Το βρετανικό BBC μεταδίδει με τη σειρά του ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στην Οδησσό καθώς ο Ζελένσκι συναντιόταν με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *