Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο ενός απορροφητήρα

 

Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο ενός απορροφητήρα

Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο ενός απορροφητήρα

 

Ο καθαρισμός απορροφητήρα είναι μία απλή διαδικασία που μπορείς να ολοκληρώσεις σε πέντε βήματα.

Ήρθε η ώρα για ένα πιο τακτικό καθάρισμα που θα σε γλιτώσει από επιπλέον κόπο και θα δώσει στη συσκευή σου μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!

1. Αφαιρέστε τα φίλτρα από τον απορροφητήρα

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε τον απορροφητήρα σας, βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένος και έχει κρυώσει για να αποφύγετε πιθανά βραχυκυκλώματα και δυσφορία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάντια και μάσκα.

Αναζητήστε οδηγίες για την αφαίρεση των φίλτρων στο εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης ή στο διαδίκτυο. Οι περισσότεροι απορροφητήρες διαθέτουν έναν απλό μηχανισμό που συνίσταται στο πάτημα του ενός άκρου για να το αφαιρέσετε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

2. Καθαρίστε τα φίλτρα του απορροφητήρα.

Αφού αφαιρέσετε όλα τα βρώμικα φίλτρα, βρείτε ένα μεγάλο δοχείο για να τα βυθίσετε. Προσθέστε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν εντελώς και προσθέστε ένα μείγμα από ξύδι και μαγειρική σόδα.

Διαβάστε Επίσης  Στρώματα γεμάτα ακάρεα που βλάπτουν την υγεία~Τι να κάνουμε

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα διαλυτικό λίπους και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Αυτό θα κάνει όλη τη βρωμιά να βγει πιο εύκολα.

Αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες και στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας μαλακής βούρτσας ή ενός πανιού, ολοκληρώστε τον καθαρισμό. Μόλις απαλλαγεί από κάθε λίπος, βάλτε το να στεγνώσει σε ένα μέρος με έμμεσο φως.

 

3. Καθαρίστε το εσωτερικό του απορροφητήρα

Δεν έχει νόημα να διατηρούμε τα φίλτρα της συσκευής μας σε άριστη κατάσταση, αν τα πάντα στο εσωτερικό της είναι γεμάτα λίπη και βρωμιά. Μπορείτε να τον καθαρίσετε με φυσικά συστατικά όπως ζεστό νερό, μαγειρική σόδα και ξύδι ή να χρησιμοποιήσετε ένα διαλυτικό λίπους και ουδέτερο απορρυπαντικό. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή τρίψιμο για να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά και στεγνώστε εντελώς.

Διαβάστε Επίσης  7 συμβουλές για να κάνετε το σπίτι σας πιο οικολογικό

4. Καθαρίστε το εξωτερικό του απορροφητήρα

Το εξωτερικό του απορροφητήρα βρωμίζει πιο εύκολα και το λίπος είναι συνήθως πιο ορατό από το εσωτερικό. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση ρύπων, συνιστάται να καθαρίζετε τη συσκευή κάθε φορά που τελειώνετε το μαγείρεμα.

Οι επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι τείνουν να γρατζουνίζονται εύκολα. Για να τις καθαρίσετε, λοιπόν, χρησιμοποιήστε ένα πανί ή ένα μαλακό σφουγγάρι μαζί με ένα σαπούνι απολίπανσης.

5. Τοποθετήστε τα φίλτρα στη θέση τους

Όταν το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του απορροφητήρα γυαλίσουν και τα φίλτρα στεγνώσουν, ήρθε η ώρα να τα τοποθετήσετε ξανά στη θέση τους. Θυμηθείτε πολύ καλά πώς αποσυναρμολογήσατε τα φίλτρα και είστε έτοιμοι. Η συσκευή σας είναι καθαρή και έτοιμη για χρήση.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *