Κάθε παιδί μπορεί να γίνει ο διαιτολόγος του εαυτού του

 

Κάθε παιδί μπορεί να γίνει ο διαιτολόγος του εαυτού του

Κάθε παιδί μπορεί να γίνει ο διαιτολόγος του εαυτού του

Πόσες φορές έχετε έρθει σε αντιπαράθεση με το παιδί σας προσπαθώντας να επιβάλλετε υγιή διατροφικά όρια; Πόσες φορές έχετε κερδίσει και πόσες έχετε χάσει τη μάχη;

Χριστίνα Κακαβελάκη Διαιτολόγος

Πώς θα σας φαινόταν το παιδί σας να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή, να αποκτήσει πιο υγιή όρια και μεγαλύτερη επιλεκτικότητα, χωρίς να κάνει δίαιτα;

Εάν προβληματιστήκατε, η συνέχεια σας αφορά
Η απόκτηση διατροφικής συνείδησης αποτελεί μια δεξιότητα και όπως κάθε δεξιότητα, κατακτάται μέσω της εκπαίδευσης.

Στην σύγχρονη κοινωνία της υπεραφθονίας υλικών, ο άνθρωπος έχει χάσει την ισορροπία με την φύση. Έρχεται σε επαφή με πολλά και αντικρουόμενα μηνύματα όπως το να βλέπει ένα πολύ αδύνατο μοντέλο να τρώει ένα τεράστιο λαχταριστό γλυκό. Το να μάθουμε να τρώμε σωστά αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την διασφάλιση μιας καλής ποιοτικής ζωής.

Μαθαι΄νουμε αυτό που ζούμε

Η απόκτηση της γνώσης θα πρέπει να προκύπτει μέσω της συμμετοχικής και βιωματικής ανακάλυψής της. Μαθαίνουμε αυτό που ζούμε και το μαθαίνουμε καθώς ζούμε. Άλλωστε ό,τι δεν έχει σχέση με τη ζωή δεν αφομοιώνεται σωστά και γι’ αυτό ξεχνιέται γρήγορα.

Διαβάστε Επίσης  Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για να τηγανίσετε το ψάρι

Είστε σύμφωνοι με την θεωρία, αλλά δεν ξέρετε πώς να περάσετε στην πράξη; Μόλις αποκτήσατε ένα σύμμαχο σε αυτή σας την προσπάθεια.

Το πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης Nutricode αποτελεί ένα πολύπλευρο, πρωτότυπο και βιωματικό πρόγραμμα.

Ακολουθεί τις βασικές αρχές Ερευνώ, Αναλύω, Συμπεραίνω και Εφαρμόζω.

Τα παιδιά διερευνούν, πειραματίζονται και τελικά κατακτούν την γνώση, με τον διαιτολόγο να καθοδηγεί, να συνεργάζεται και να συμβουλεύει όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Σκοπός του προγράμματος είναι το παιδί να αποκτήσει βιωματικά διατροφική συνείδηση, η οποία να γίνει συστατικό στοιχείο της προσωπικότητάς του, να ενσωματωθεί σε αυτή και έτσι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιστάσεις της ζωής του.

Διαβάστε Επίσης  Τα 13 σημαντικότερα οφέλη του δαμάσκηνου

Μέσα από αυτή τη διαδικασία το παιδί μαθαίνει να ενεργεί ως εκπρόσωπος του εαυτού του. Aποκτά τις γνώσεις και την ικανότητα να γίνει συνειδητός καταναλωτής και να επιλέγει κατά περίπτωση, τα σωστά, αλλά και τα λάθος τρόφιμα.

Σε ποιά παιδιά απευθύνεται το πρόγραμμα Nutricode;

Η αξία της πρώιμης παρέμβασης είναι αδιαμφισβήτητη. Άλλωστε το γοργόν και χάριν έχει.

Όσο μικρότερη η ηλικία, τόσο μεγαλύτερη η πλαστικότητα του εγκεφάλου. Στους ενήλικες μέσω της συμβουλευτικής και εκπαίδευσης προσπαθούμε να αλλάξουμε συμπεριφορές, στα παιδιά χρειάζεται απλά να διαπλάσουμε μια συμπεριφορά.

Το πρόγραμμα λοιπόν απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, από 3 ετών και πάνω, που θέλουν να γευθούν την χαρά της διατροφικής εκπαίδευσης, όχι σαν καταναγκασμό, στέρηση και περιορισμό, αλλά σαν συνειδητή επιλογή αγάπης, φροντίδας και σεβασμού του σώματός τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Nutricode, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.nutricode.education.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *