Ο λόγος που δεν πρέπει να κοιμάστε με το στόμα ανοιχτό – Και δεν είναι οι… αράχνες

 

Ο λόγος που δεν πρέπει να κοιμάστε με το στόμα ανοιχτό - Και δεν είναι οι… αράχνες

Ο λόγος που δεν πρέπει να κοιμάστε με το στόμα ανοιχτό – Και δεν είναι οι… αράχνες

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι οι αράχνες είναι πιθανό να σας προσεγγίζουν… αράχνες όταν κοιμάστε, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που ένας ειδικός προτρέπει να κοιμάστε με κλειστό το στόμα.

Ενώ η φήμη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι καταπίνουν οκτώ αράχνες κάθε χρόνο ενώ κοιμούνται μπορεί να σας στοιχειώνει για χρόνια, αναμφίβολα θα σας ευχαριστήσει να ξέρετε ότι δεν είναι αλήθεια. Όταν κοιμόμαστε εκπέμπουμε πολλούς κραδασμούς και θόρυβο, από την αναπνοή μέχρι τους χτύπους της καρδιάς μας, το πέταγμα, το

Αλλά ακόμα κι έτσι, αποδεικνύεται ότι παραμένει σημαντικό να κρατάμε το στόμα μας κλειστό όταν κοιμόμαστε. Η αναπνοή από το στόμα μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από την ξηροστομία και τα μουσκεμένα μαξιλάρια.

Κακή αναπνοή, ροχαλητό και στραβά δόντια

Σύμφωνα με τη Rebecca Swain, ειδικό σε στρώματα της Winstons Beds, ο ύπνος με το στόμα ανοιχτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή αναπνοή και ροχαλητό.

Διαβάστε Επίσης  Περάσατε κρυολόγημα; Καθαρίστε αμέσως αυτά τα 5 αντικείμενα στο σπίτι

Ο λόγος που μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή είναι ότι η αναπνοή από το στόμα επηρεάζει τη ροή του σάλιου, η οποία συνήθως κρατά το στόμα σας καθαρό. Μπορεί επίσης να κάνει κάποιον να ροχαλίζει καθώς ο αέρας χτυπά το πίσω μέρος του κεφαλιού του λαιμού, προκαλώντας τεράστιες δονήσεις.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. «Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι η αιτία για στραβά δόντια!», εξηγεί η Swain.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αναπνοή από το στόμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές οδοντικές επιπλοκές. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το BioMed Research International, όσοι ανέπνεαν από το στόμα είχαν περισσότερη πλάκα στα δόντια τους από αυτούς που ανέπνεαν από τη μύτη.

Η χρόνια αναπνοή από το στόμα μπορεί επίσης να καταστρέψει τα ούλα, καθώς μπορεί να στεγνώσει τους στοματικούς ιστούς, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή ή ερεθισμό. Τέλος, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ACTA Otorhinolaryngologica Italica διαπίστωσε επίσης ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της αναπνοής από το στόμα και της κακής ευθυγράμμισης των δοντιών.

Διαβάστε Επίσης  Μέτρα περιορισμού δαπανών σε υπηρεσίες υγείας και φάρμακα

Οι προτάσεις των ειδικών

Η ειδικός στον ύπνο συνιστά να βάζετε ένα μαξιλάρι κάτω από το πηγούνι σας όταν κοιμάστε στο πλάι για να κρατάτε το σαγόνι σας κλειστό.

Αν αυτό δεν βοηθήσει, ο Δρ. Roger Henderson προτείνει: «Για να μειώσετε την αναπνοή από το στόμα και τη ρινική συμφόρηση, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι φυσιολογικού ορού ή ρινικό αποσυμφορητικό, κοιμηθείτε ανάσκελα με ένα επιπλέον μαξιλάρι για να στηρίξετε το κεφάλι σας και να βοηθήσετε στην προώθηση της ρινικής αναπνοής».

«Προσπαθήστε να κρατήσετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένο από αλλεργιογόνα και συνειδητά εξασκηθείτε να αναπνέετε από τη μύτη σας κατά τη διάρκεια της ημέρας για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στη συνήθεια της ρινικής αναπνοής», καταλήγει ο ειδικός.

 

Πηγή

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *