Κουνούπια: Οι 4 ομάδες ανθρώπων που είναι πρώτες στις «προτιμήσεις» τους

Μαζί με τα μπάνια το καλοκαίρι, ξεκινούν και τα κουνούπια επισκέψεις στα σπίτια μας και κυρίως το βράδυ στον ύπνο, χωρίς να όμως είναι το ίδιο ενοχλητικά για όλους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με επιστήμονες, τα κουνούπια μπορούν να αναγνωρίσουν μελλοντικά «θύματα» από απόσταση 50 μέτρων, ενώ είναι πιο επιρρεπείς συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων.

Κουνούπια: Ποιοι είναι πιο… ευάλωτοι στα τσιμπήματα

Τύπος αίματος
Ο τύπος αίματος φαίνεται πως είναι ο πλέον σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση των κουνουπιών. Τα άτομα με ομάδα αίματος 0 είναι τα πιο περιζήτητα, καθώς έχουν 83% περισσότερες πιθανότητες να τους τσιμπήσουν κουνούπια. Μια πιθανή εξήγηση για την συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να είναι ότι τα θηλυκά βασίζονται σε συγκεκριμένες πρωτεΐνες στο αίμα μας.

Διαβάστε Επίσης  Προβιοτικά και πρεβιοτικά: Ποια να προτιμήσετε και γιατί – Σε ποιες τροφές θα τα βρείτε

Έγκυες γυναίκες
Τα κουνούπια χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα (CO2), το αέριο που εκπνέουμε, για να βρουν τους στόχους τους.

«Τα μεγαλύτερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων, εκπέμπουν περισσότερο CO2 από τα άτομα με μέσο βάρος», σημειώνει ο Δρ Sujay Dutta του Τμήματος Λοιμωδών Ασθενειών στο Los Robles Hospital & Medical Center στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Αλκοόλ
Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο τσιμπήματος από κουνούπια, ενώ δεν υπάρχουν τρόφιμα που να τα αποτρέπουν.

Διαβάστε Επίσης  Αυτός είναι ο Έλληνας γιατρός που κατέκτησε το παγκόσμιο βραβείο μεταμοσχεύσεων και έχει σώσει χιλιάδες ζωές

Άτομα που ιδρώνουν
Τα συγκεκριμένα έντομα τείνουν να τσιμπάνε άτομα που ιδρώνουν πολύ, όπως τους αθλητές λόγω των δραστηριοτήτων. Για να μειώσετε τον κίνδυνο τσιμπήματος και κατ’ επέκταση την έντονη εφίδρωση μπορείτε να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *