9 tips για να αποφύγετε τα εξανθήματα μετά την αποτρίχωση

 

9 tips για να αποφύγετε τα εξανθήματα μετά την αποτρίχωση

9 tips για να αποφύγετε τα εξανθήματα μετά την αποτρίχωση

Η αποτρίχωση με κερί είναι μια διαδεδομένη μέθοδος που, ενώ μπορεί να είναι ελαφρώς επώδυνη, παρέχει αποτελέσματα που διαρκούν.

Πολλές γυναίκες την επιλέγουν, μιας και είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και σίγουρα πιο οικονομική από τις μόνιμες μεθόδους. Παρ’ όλα αυτά, τα εξανθήματα που μπορεί να προκαλέσει αυτή η διαδικασία ταλαιπωρούν την πλειοψηφία όσων την επιλέγουμε. Μπορούμε άραγε να τα αποφύγουμε;

9 τρόποι για να αποφύγετε τα εξανθήματα μετά την αποτρίχωση με κερί

Προετοιμάζουμε με απολέπιση
Κρατάμε τα χέρια μας μακριά
Εφαρμόζουμε πούδρα
Αποφεύγουμε την άσκηση
Αποφεύγουμε τα σφιχτά ρούχα
Χρησιμοποιούμε καταπραϋντικές κρέμες
Αποφεύγουμε τα ζεστά μπάνια
Χρησιμοποιούμε προϊόντα χωρίς λάδια
Προγραμματίζουμε τις συνεδρίες αποτρίχωσης

Προετοιμασία με απολέπιση

Η σωστή απολέπιση όχι μόνο βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας, αλλά είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση νεκρών κυττάρων δέρματος, βρωμιάς, και βακτηριδίων που μπορούν να φράξουν τους πόρους.

Διαβάστε Επίσης  Το ροδακινί στα νύχια είναι η νέα μας εμμονή!

Κρατάμε τα χέρια μας μακριά

Αν και μπορεί να είναι πειρασμός να αγγίξουμε το απαλό δέρμα μας, το αποφεύγουμε. Γιατί αυτό, μπορεί να μεταφέρει βακτήρια που υπάρχουν στα χέρια, προκαλώντας αποτελέσματα που δεν επιθυμούμε.

Εφαρμόζουμε πούδρα

Η πούδρα χωρίς ταλκ μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της υπερβολικής υγρασίας, εξασφαλίζοντας ότι το κερί θα πιάσει την τρίχα κανονικά. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού.

Αποφεύγουμε την άσκηση

Προγραμματίζουμε τις προπονήσεις μία τουλάχιστον μέρα πριν ή μετά την αποτρίχωση. Η υπερβολική εφίδρωση μπορεί να κάνει το δέρμα ευαίσθητο σε ερεθισμούς και ακμή.

Αποφεύγουμε τα σφιχτά ρούχα

Αν και στο πρόσωπο, τα φρύδια ή το άνω χείλος, δεν υπάρχει θέμα, όταν γίνεται αποτρίχωση στο σώμα, οφείλουμε να δώσουμε στο δέρμα μας χρόνο να ανακάμψει πριν το καλύψουμε με σφιχτά ρούχα. Αυτά μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα και γύρισμα τριχών που μπαίνουν πάλι στο δέρμα, προκαλώντας ερεθισμούς.

Διαβάστε Επίσης  Εδώ είναι ο λόγος γιατί θα πρέπει να τυλίγετε τα κλειδιά σας με αλουμινόχαρτο

Χρησιμοποιούμε κρέμες που καταπραΰνουν το δέρμα

Ιδανικά, εφαρμόζουμε μια κρέμα με αλόη ή υδροκορτιζόνη για να καταπραΰνουμε το δέρμα και να μειώσουμε τον ερεθισμό.

Αποφεύγουμε τα ζεστά μπάνια

Ενώ ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να φαίνεται ελκυστικό για χαλάρωση μετά τη διαδικασία της αποτρίχωσης, αποφεύγουμε το ζεστό νερό, τις πισίνες και τις σάουνες μέχρι να ανακάμψει πλήρως η περιοχή. Επίσης, αποφεύγουμε και τον ήλιο!

Προτιμούμε προϊόντα χωρίς λάδια

Χρησιμοποιούμε φυσικά προϊόντα χωρίς συνθετικά έλαια και επιλέγουμε να εφαρμόσουμε κάτι πλούσιο μετά την πλήρη επούλωση.

Προγραμματίζουμε τις συνεδρίες αποτρίχωσης

Η συνέπεια είναι το κλειδί. Προγραμματίζουμε τις αποτριχώσεις μας κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να επιτρέψουμε στην περιοχή να προσαρμοστεί και να αποφύγουμε αντιδράσεις του δέρματος.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *