Σπλαχνικό λίπος: Η εύκολη συνήθεια των 10 λεπτών για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά

 

Σπλαχνικό λίπος: Η εύκολη συνήθεια των 10 λεπτών για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά

Σπλαχνικό λίπος: Η εύκολη συνήθεια των 10 λεπτών για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά

 

Μια καθημερινή συνήθεια θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε το σπλαχνικό λίπος -το ευρύτερα γνωστό και για πολλούς δυσάρεστο, λίπος στην κοιλιά.

Ας το παραδεχτούμε, η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι πολύ πιο εύκολο να βάλετε βάρος από το να προσπαθήσετε να το χάσετε μέσω της υγιεινής διατροφής και της αυστηρής άσκησης -ειδικά όταν υπάρχουν τόσες πολλές ανθυγιεινές τροφές εκεί έξω για να μας δελεάσουν.

Αλλά σύμφωνα με έναν personal trainer, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς την απώλεια βάρους και είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε ήδη, αλλά απλώς δεν το κάνουμε αρκετά συχνά.

Η εύκολη και οικονομική συνήθεια για να χάσετε σπλαχνικό λίπος

Ο Chris Gagliardi είπε ότι η απώλεια του σπλαχνικού λίπους -που είναι το λίπος που κρύβεται μέσα στο σώμα γύρω από τα ζωτικά όργανα– είναι το κλειδί για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος στο υπόλοιπο σώμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε να το κάνετε αυτό είναι να υιοθετήσετε αυτή τη συνήθεια στη ρουτίνα σας: πηγαίνετε μια βόλτα.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί πρέπει να αρχίσεις να τρως περισσότερα μανιτάρια

Ο ειδικός, ο οποίος είναι πιστοποιημένος personal trainer στο American Council on Exercise, εξήγησε ότι αν δεν έχετε ήδη μια καθιερωμένη ρουτίνα άσκησης, το περπάτημα είναι ένα καλό σημείο έναρξης, καθώς είναι κάτι που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε αμέσως χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε χρήματα για συνδρομές γυμναστηρίου ή ειδικό εξοπλισμό.

Το περπάτημα, μάλιστα, έχει τα δικά του οφέλη για την υγεία. Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Exercise Nutrition and Biochemistry διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκες γυναίκες που συμμετείχαν σε πρόγραμμα περπατήματος για 50 έως 70 λεπτά τρεις ημέρες την εβδομάδα για 12 εβδομάδες μείωσαν σημαντικά το σπλαχνικό τους λίπος σε σύγκριση με μια καθιστική ομάδα ελέγχου.

 

«Ακόμα κι αν το σημείο εκκίνησής σας είναι περπάτημα για ένα μόνο λεπτό, αν αυτό είναι περισσότερο από αυτό που κάνετε ήδη, έχει οφέλη για την υγεία. Το να ξεκινάτε αργά και να αυξάνετε σταδιακά είναι καλύτερο από το να το παρακάνετε και να τα παρατήσετε», είπε ο Gagliardi.

 

Όπως εξήγησε, ένας καλός τρόπος για να προσεγγίσετε την καθημερινή σας βόλτα είναι να δεσμευτείτε να κάνετε μια γρήγορη βόλτα 10 λεπτών αφού φάτε το δείπνο σας και να αυξήσετε σιγά σιγά τον χρόνο που περπατάτε καθώς αισθάνεστε πιο άνετοι με την καθημερινή κίνηση.

Διαβάστε Επίσης  Tips για να καίτε περισσότερες θερμίδες

Η τεχνική περπατήματος που βοηθά και το μυαλό

Το περπάτημα έχει προωθηθεί ως καλό για την υγεία εδώ και χρόνια και πρόσφατα, ο Βρετανός γκουρού της διατροφής, γιατρός Michael Mosley, υποστήριξε μια συγκεκριμένη τεχνική περπατήματος που υποτίθεται ότι ενισχύει τη μνήμη -το περπάτημα προς τα πίσω.

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Roehampton το 2018, το περπάτημα προς τα πίσω μπορεί να σας βοηθήσει να «βαδίσετε πίσω» και διανοητικά, που σημαίνει ότι μπορείτε να ανακτήσετε αναμνήσεις από κάτι που κάνατε νωρίτερα.

Ο Δρ. Mosley είπε ότι η περίεργη τεχνική του κίνησε το ενδιαφέρον και ότι ο ευκολότερος τρόπος για να τη δοκιμάσετε είναι σε διάδρομο. Ωστόσο, μπορεί να γίνει στο σπίτι ή έξω, αρκεί να προσέχετε το περιβάλλον γύρω σας. Πρότεινε τέλος να ξεκινήσετε σιγά-σιγά με λίγα μόνο βήματα τη φορά και, αν μπορείτε, να έχετε κάποιον μαζί σας, ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας στον άλλον.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *