Πώς να κάνετε μπάνιο εύκολα και γρήγορα το κουνέλι σας

Πώς να κάνετε μπάνιο εύκολα και γρήγορα το κουνέλι σας

Πώς να κάνετε μπάνιο εύκολα και γρήγορα το κουνέλι σας

 

Μπορεί τα κουνέλια να διατηρούνται καθαρά, ωστόσο όταν πρέπει να τα κάνετε μπάνιο σας πιάνει πονοκέφαλος.

Τα κουνέλια δεν είναι μεγάλοι οπαδοί του νερού και το τρίχωμά τους μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο, για να στεγνώσει εντελώς.

Το μπάνιο του κουνελιού σας είναι σημαντικό καθώς θα το βοηθήσει να αποφύγει κοινές ασθένειες και λοιμώξεις που προκύπτουν από την ακατάλληλη υγιεινή.

 

Τι να κάνετε:

Στεγνό καθάρισμα

Φροντίστε να προμηθευτείτε μια χτένα ή βούρτσα που είναι ειδικά φτιαγμένη για κουνέλια, καθώς έχουν πιο λεπτά δόντια από τις περισσότερες βούρτσες που είναι φτιαγμένες για σκύλους ή γάτες. Κάντε του μασάζ με αυτή απαλά, για να το καθαρίσετε.

Αν έχει λερωθεί με κάτι υγρό, αποφύγετε το νερό. Πασπαλίστε λίγο άμυλο καλαμποκιού στο υγρό σημείο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη χτένα του κουνελιού σας για να το βουρτσίσετε.

Διαβάστε Επίσης  Οι δήμοι θα εφαρμόσουν πρόγραμμα για τα αδέσποτα

Καθαρισμός σημείων

Βυθίστε μια πετσέτα σε ζεστό νερό και ταμπονάρετε ελαφρά τις βρώμικες περιοχές του κουνελιού σας.

Το δέρμα των κουνελιών είναι πολύ ευαίσθητο και η γούνα τους χρειάζεται πολύ χρόνο για να στεγνώσει εντελώς – γι’ αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε την πλήρη διαβροχή μέχρι το δέρμα. Αντ’ αυτού, κρατήστε την υγρασία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια του τριχώματός τους και χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι για να τα βοηθήσετε να στεγνώσουν.

 

Στην μπανιέρα

Εάν οι δύο προηγούμενες μέθοδοι δεν ήταν αποτελεσματικές για να καθαρίσει το κουνέλι σας, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε μπάνιο στον νεροχύτη ή στην μπανιέρα.

Τα κουνέλια διατηρούν συγκεκριμένη θερμοκρασία σώματος και μπορούν εύκολα να υποστούν υποθερμία αν βυθιστούν στο νερό. Επιπλέον, η παραμονή σε έστω και μικρή ποσότητα νερού μπορεί να προκαλέσει άγχος σε πολλά κουνέλια, με αποτέλεσμα να χτυπιούνται και ενδεχομένως να τραυματίζονται.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί φτερνίζεται ο σκύλος σας;

Για να κάνετε το μπάνιο σε νεροχύτη ή μπανιέρα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές:

Βρέξτε πλήρως μια πετσέτα με ζεστό νερό και τοποθετήστε την στον πυθμένα του νεροχύτη ή της μπανιέρας σας. Αυτό θα δώσει στο κουνέλι σας πρόσφυση και θα το βοηθήσει να παραμείνει ήρεμο.

Μην τρέχετε περισσότερο από μια ίντσα νερού και βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι απλώς ζεστό – όχι ζεστό ή κρύο.

Χρησιμοποιήστε μόνο σαμπουάν που είναι ειδικά φτιαγμένο για κουνέλια και μόνο την προβλεπόμενη ποσότητα.

Αποφύγετε το κεφάλι και τα αυτιά του κουνελιού, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Μετά το μπάνιο του, στεγνώστε πρώτα το κουνέλι σας με πετσέτα όσο το δυνατόν περισσότερο και, στη συνέχεια, στεγνώστε το τρίχωμά του με το πιστολάκι για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *