Το νόστιμο ρόφημα που δυναμώνει τα οστά, ρυθμίζει το σάκχαρο και ενισχύει την όραση

 

Το νόστιμο ρόφημα που δυναμώνει τα οστά, ρυθμίζει το σάκχαρο και ενισχύει την όραση

Το νόστιμο ρόφημα που δυναμώνει τα οστά, ρυθμίζει το σάκχαρο και ενισχύει την όραση

 

Αυτό το ρόφημα είναι γνωστό για τη μοναδική και ευχάριστη γεύση του. Μπορεί να αποτελέσει μια νόστιμη προσθήκη σε πολλές συνταγές, όπως smoothies, σούπες και άλλα.

 

Τι είναι το γάλα αμυγδάλου;

Το γάλα αμυγδάλου είναι μια φυτική εναλλακτική του παραδοσιακού γάλακτος, που παρασκευάζεται με την ανάμειξη των αμυγδάλων με νερό. Το υγρό που προκύπτει, το οποίο έχει κρεμώδη υφή με μια ελαφριά γεύση, μπορεί να είναι διακριτικά γλυκό ή ελαφρώς πικρό, ανάλογα με το αν είναι ζαχαρούχο ή χωρίς ζάχαρη.

Το γάλα αμυγδάλου, στην πιο φυσική του μορφή, μπορεί να στερείται ορισμένων βασικών θρεπτικών συστατικών που παρέχει το γαλακτοκομικό γάλα. Ευτυχώς, πολλές μάρκες εμπλουτίζουν το γάλα αμυγδάλου τους με βιταμίνες και μέταλλα για να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου διατροφικών κενών μεταξύ εκείνων που αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά.

Διαβάστε Επίσης  Επάρκεια βιταμίνης D: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο άνοιας

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το γάλα αμυγδάλου μπορεί να μην είναι διατροφικά ισοδύναμο με το γάλα, ακόμα κι αν είναι εμπλουτισμένο.

 

Τα σημαντικότερα οφέλη

Μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών σας
Μπορεί να ρυθμίσει το σάκχαρα του αίματος
Μπορεί να βοηθήσει στην υγεία όραση

1.Μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών σας
Εφόσον επιλέγετε εμπλουτισμένο γάλα αμυγδάλου, αυτό το φυτικό ρόφημα μπορεί να είναι μια καλή πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν την υγεία των οστών, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου και της βιταμίνης D.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υποστήριξη πολλών λειτουργιών στο σώμα, όπως η πρόληψη της φθοράς των οστών. Και η βιταμίνη D είναι σημαντική για την υγεία των οστών, καθώς βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, σύμφωνα με το NIH.

Διαβάστε Επίσης  Τα φάρμακα που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή

2.Μπορεί να ρυθμίσει το σάκχαρα του αίματος
Δεδομένου ότι το μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου περιέχει σχεδόν 1 γραμμάριο ζάχαρης, μπορεί να είναι μια επιλογή γάλακτος φιλική προς τα άτομα με διαβήτη που είναι απίθανο να οδηγήσει σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα οπότε μπορείτε να το απολαμβάνετε άφοβα.

3.Μπορεί να βοηθήσει στην όραση
Το γάλα αμυγδάλου είναι πηγή βιταμίνης Α, μιας απαραίτητης θρεπτικής ουσίας που υποστηρίζει την όρασή σας. Εκτός του βοηθάει στην όραση η βιταμίνη Α έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι βοηθά στη διαδικασία επούλωσης των πληγών, σύμφωνα με ένα άρθρο του 2019 στο Nutrition in Clinical Practice.

 

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *