Καρότα μελωμένα με κονιάκ, μέλι και θυμάρι

 

Καρότα μελωμένα με κονιάκ, μέλι και θυμάρι

Καρότα μελωμένα με κονιάκ, μέλι και θυμάρι

 

Σε αυτή την απολαυστική συνταγή, η φυσική γλυκύτητα των καρότων ενισχύεται από τις πλούσιες γεύσεις κονιάκ, μελιού και αρωματικού θυμαριού. Τέλεια ως συνοδευτικό ή γευστική προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα, αυτά τα μελωμένα καρότα είναι μια συμφωνία γεύσης και μια απόλαυση για τις αισθήσεις.

 

Συστατικά:

500γρ φρέσκα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα ομοιόμορφα
50γρ ανάλατο βούτυρο

60γρ μέλι
30ml κονιάκ

10γρ φρέσκα φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

 

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το ανάλατο βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα καρότα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Διαβάστε Επίσης  Εύκολα noodles ramen: Η Ασιατική σούπα για να κάνεις τη διαφορά!

Ρίχνουμε το μέλι και το κονιάκ, ανακατεύοντας καλά να καλυφθούν παντού τα καρότα. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για άλλα 2 λεπτά, αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι πάνω από τα καρότα, ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν. Αφήνουμε το θυμάρι να εμποτίσει την αρωματική του ουσία στο πιάτο για άλλα 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, έχοντας κατά νου τη φυσική γλυκύτητα από το μέλι.

Διαβάστε Επίσης  Νηστίσιμο κριθαράκι με μανιτάρια και καρότα: Το πιο εύκολο, νόστιμο και χορταστικό φαγητό της Σαρακοστής

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα καρότα να σιγοβράσουν για άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να γλασάρουν με το μείγμα μελιού και κονιάκ.

Ανακατεύετε περιστασιακά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη επικάλυψη.

Μόλις γλασαριστούν και μαλακώσουν τα καρότα, τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με επιπλέον φρέσκο ​​θυμάρι αν θέλετε.

 

Καλή απόλαυση!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *