Ανοιχτά μαγαζιά όλες τις Κυριακές- τι θα αποφασίσουν:

 

Ανοιχτά μαγαζιά όλες τις Κυριακές- τι θα αποφασίσουν:

Ανοιχτά μαγαζιά όλες τις Κυριακές- τι θα αποφασίσουν:

 

Ζήτημα απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων θέτει ο επικεφαλής του Jumbo, Απόστολος Βακάκης- Nα μην υπάρχουν αργίες και να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές.

Ζήτημα απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων θέτει ο επικεφαλής του Jumbo, Απόστολος Βακάκης. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα φέρεται να είπε στη συζήτηση κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, ζήτησε να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή και να υπάρχουν λιγότερες αργίες.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κύπρου. Να δουλεύουμε επτά ημέρες την εβδομάδα και να έχουμε λιγότερες αργίες».

Ακόμα πιο ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι η παραπάνω απάντηση ήρθε μετά από ερώτηση υπουργού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», κάτι που μάλλον αποκαλύπτει τις κυβερνητικές προθέσεις για το λιανεμπόριο.

Ο κ. Βακάκης υποστήριξε δε, ότι αν γίνει αυτό, θα πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές τα προϊόντα, αλλά και το ότι με αυτόν τον τρόπο «σεβόμαστε τον καταναλωτή».

Τι λέει ο νόμος σήμερα για τις Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά

Σύμφωνα με τη νομοθεσία επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων στις παρακάτω ημερομηνίες:

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Κυριακή (10/3/2024 ) στην Αττική

Η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
Η δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
Η Κυριακή των Βαΐων
Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων (αν είναι αργία μετατίθεται στην επόμενη Κυριακή)

Η πρώτη Κυριακή μετά τη Black Friday
Η προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
Η τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
Η τελευταία Κυριακή του κάθε έτους

Όλες οι Κυριακές του 2024 με ανοιχτά μαγαζιά
14 Ιανουαρίου 2024
21 Ιανουαρίου 2024
28 Απριλίου 2024
14 Ιουλίου 2024

29 Νοεμβρίου
15 Δεκεμβρίου 2024
22 Δεκεμβρίου 2024
29 Δεκεμβρίου 2024

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους ώστε να μην πέσουν θύματα δήθεν προσφορών σύμφωνα με το ieidiseis.gr .

 

Συγκεκριμένα η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος προτείνει:

Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαια ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

Διαβάστε Επίσης  Συντριβή ελικοπτέρου στην Ουκρανία: 18 νεκροί, ανάμεσά τους ο υπ. Εσωτερικών και τρία παιδιά

Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένες αγοράς.

Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς . Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, για αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

Να ζητούν πάντα απόδειξη για προϊόντα που αγόρασαν. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και πρέπει να επιστραφεί, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *