Ιράν: Πέθανε σε ηλικία 125 ετών η γηραιότερη γυναίκα της χώρας

 

Ιράν: Πέθανε σε ηλικία 125 ετών η γηραιότερη γυναίκα της χώρας

Ιράν: Πέθανε σε ηλικία 125 ετών η γηραιότερη γυναίκα της χώρας

 

Η γηραιότερη γυναίκα του Ιράν πέθανε σε ηλικία 125 ετών, όπως μετάδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, χωρίς ωστόσο να έχει αναγνωριστεί από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Γεννημένη στις 23 Σεπτεμβρίου 1898, η Μασουμέχ Σανεϊ Τορογκί πέθανε χθες στο Μασχάντ στο βορειοανατολικό Ιράν, ανέφερε η τηλεόραση, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της ταυτότητάς της, που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη (17/1/2024 ) στην Αττική

Με βάση αυτά τα στοιχεία η Τορογκί πέθανε σε μεγαλύτερη ηλικία από εκείνη της Γαλλίδας Ζαν Καλμάν, η οποία θεωρείται το μακροβιότερο επιβεβαιωμένα πρόσωπο στην ιστορία, όταν πέθανε σε ηλικία 122 ετών το 1997.

Στο Ιράν, το κράτος άρχισε να εκδίδει οικογενειακά μητρώα το 1918, 20 χρόνια μετά την εικαζόμενη γέννηση της Τορογκί. Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει το 2020 τον θάνατο ενός Ιρανού Κούρδου σε ηλικία 138 ετών σύμφωνα με τα έγγραφα ταυτότητάς του.

Διαβάστε Επίσης  Φωτιά τώρα στη Ρόδο: Δραματικά στιγμιότυπα από τις εκκενώσεις – Κραυγές αγωνίας και πανικός

Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή είναι αυτή τη στιγμή η Ισπανίδα Μαρία Μπράνιας Μορέρα, η οποία θα γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της στις 4 Μαρτίου.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *