Πορτογαλικές τάρτες κρέμας

 

Πορτογαλικές τάρτες κρέμας

Πορτογαλικές τάρτες κρέμας

 

Αυτές οι τάρτες κρέμας είναι πιο εύκολες και πιο γρήγορες από μια βόλτα στο αρτοποιείο. Είναι πανεύκολες και πεντανόστιμες!

 

Συστατικά

βούτυρο, για άλειμμα
3 κρόκοι αυγών

125g ζάχαρη άχνη
30g κορν φλάουρ

1 βανιλίνι
175ml γάλα πλήρες σε λιπαρά

225ml διπλή κρέμα
300g έτοιμη σφολιάτα

αλεύρι σκέτο, για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

 

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και αέρα. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί για μάφινς 12 οπών.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξουν και να ενωθούν καλά.

Διαβάστε Επίσης  Αφράτο κέικ φράουλα

Προσθέστε τη βανίλια και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε λεπτή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό, λείο και να ενωθεί καλά.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα της κρέμας μέχρι να πάρει βράση, στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη. (Αυτό εμποδίζει τη δημιουργία πέτσας πάνω στην κρέμα.)

Ανοίγετε τη σφολιάτα σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με αλεύρι και ζάχαρη άχνη. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο. Τυλίγουμε τα φύλλα ζύμης σαν ελβετικό ρολό και κόβουμε το ρολό σε δώδεκα φέτες.

Διαβάστε Επίσης  Κοτόπιτα με πράσο και πιπεριές

Απλώστε κάθε μια από τις φέτες ζύμης σε πλάκες πάνω στην επιφάνεια εργασίας και απλώστε σε δίσκους 10 εκ. χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.
Πιέστε έναν δίσκο ζαχαροπλαστικής σε κάθε ένα από τις οπές της φόρμας για μάφιν. Μοιράζουμε την κρύα κρέμα ίσα στις θήκες.

Μεταφέρετε το ταψί για μάφινς στο φούρνο και ψήστε τις τάρτες για 18-20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η κρέμα και να γίνει απαλό χρυσοκαφέ και η ζύμη να γίνει τραγανή και χρυσοκαφέ. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί.

 

Καλή απόλαυση!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *