Ποιες τροφές να αποφεύγεις όταν έχεις βήχα με βλέννα

 

Ποιες τροφές να αποφεύγεις όταν έχεις βήχα με βλέννα

 

Αν έχεις βήχα με βλέννα (παρακαλώ) βήξε στο εσωτερικό του αγκώνα σου και απόφευγε αυτές τις τροφές.

Έχεις βήχα με βλέννα; Ο βήχας μπορεί να εμφανιστεί μετά από κάποια ίωση και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις και άλλα τόσα να μην κάνεις για να κόψεις τον βήχα. Αυτά περιλαμβάνουν τη λήψη αντιισταμινικών, τη χρήση φαρμάκων για τον βήχα, την αποφυγή του καπνίσματος, τη θεραπεία μιας υποκείμενης πάθησης και πολλά άλλα.

Ο βήχας είναι σύμπτωμα πολλών διαφορετικών καταστάσεων υγείας. Ορισμένες από αυτές τις καταστάσεις είναι σχετικά αβλαβείς, ενώ άλλες είναι πολύ πιο σοβαρές. Εάν έχεις βήχα με βλέννα (δηλαδή παραγωγικό και όχι ξηρό) τότε προσπάθησε να αποφύγεις τις παρακάτω 5 τροφές.

 

Ποιες τροφές να αποφεύγεις όταν έχεις βήχα με βλέννα

Κάθε φορά που πέφτουμε άρρωστοι, μας προτείνουν τι να φάμε, αλλά δεν δίνουμε καμία προσοχή σε αυτό που πρέπει να αποφύγουμε, έτσι ώστε να αναρρώσουμε γρήγορα.

1. Ζάχαρη
Η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή και μειώνει τα λευκά αιμοσφαίρια που βοηθούν στην καταπολέμηση της λοίμωξης.

Διαβάστε Επίσης  Βιταμίνη D: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα τοξικότητας

2. Χυμούς φρούτων
Ομοίως και στον χυμό φρούτων περιέχονται σάκχαρα. Αν και ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει κάποια βιταμίνη C, δεν έχει τόσο υψηλή ποσότητα βιταμίνης C όπως τα ολόκληρα φρούτα ή τα λαχανικά. Επιπλέον το οξύ των χυμών ερεθίζει το λαιμό. Αν θέλεις να πιεις χυμό, αραίωσέ τον με νερό.

3. Γαλακτοκομικά προϊόντα
Το αγελαδινό γάλα που έχει παστεριωθεί συμβάλλει στην παραγωγή βλέννας.

4. Σοκολάτα
Αν και μέχρι τώρα πολλοί ήταν εκείνοι που συνιστούσαν τη σοκολάτα για το βήχα νέες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγή βλέννας.

5. Επεξεργασμένα τρόφιμα (όπως κρουασάν, μπισκότα κ.λπ.)
Περιέχουν επιβλαβή πρόσθετα που προκαλούν φλεγμονώδη αντίδραση και παραγωγή βλέννας από τον οργανισμό.

6. Τηγανητά
Τα τηγανητά φαγητά τείνουν να επιδεινώνουν την κατάσταση του βήχα. Τα λιπαρά οξέα από το βούτυρο και τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα μπορούν να κάνουν το σώμα να παράγει περισσότερη βλέννα. Τρώγε πιο υγιεινές τροφές που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου.

7. Τροφές πλούσιες σε ισταμίνη
Η ισταμίνη είναι μια χημική ουσία η οποία παράγεται από το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας βοηθά να απαλλαγούμε από κάτι που μας ενοχλεί, όπως για παράδειγμα ένα αλλεργιογόνο (τροφή, γύρη, φάρμακα, χημικά πρόσθετα κ.ά.), ενεργοποιώντας τη φυσιολογική διαδικασία της προστατευτικής φλεγμονώδους απάντησης.

Διαβάστε Επίσης  Όχι, δεν είναι ο χαμnλός σiδηρος: Αuτοί είναι οι 5 λόγοı που νıώθετε κοuρασμένοι όλn την ώρα

Αυτή η χημική ουσία λειτουργεί ενεργοποιώντας το σώμα να παράγει περισσότερη βλέννα. Αυτό προκαλεί καταρροή ή βουλωμένη μύτη.

Ως εκ τούτου, ένα άτομο που υποφέρει ήδη από βήχα και κρυολόγημα θα πρέπει να αποφεύγει τροφές που είναι πλούσιες σε ισταμίνη. Μερικές τροφές είναι το αβοκάντο, τα μανιτάρια, οι φράουλες, τα ξηρά φρούτα, το αλκοόλ, το γιαούρτι, το ξύδι και τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.

Για να ανακουφιστείς από τον βήχα
Πίνε άφθονο νερό και γενικά φρόντιζε να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου

Πίνε ζεστό νερό με μέλι
Κάνε ένα ντους με ατμό
Χρησιμοποίησε υγραντήρα στο σπίτι

Πάρε σταγόνες για τον βήχα ή καραμέλες

Πήγαινε στον γιατρό εάν έχεις βαθύ βήχα με πολλή βλέννα, η βλέννα έχει αίμα, έχεις συριγμό, δύσπνοια ή πόνο στο στήθος, έχεις πυρετό που δεν υποχωρεί μετά από 3 ημέρες, εξακολουθείς να βήχεις μετά από 7 ημέρες χωρίς να βελτίωση.

 

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *