Τι προκαλεί το κάπνισμα του μπαμπά στο μωρό

Τι προκαλεί το κάπνισμα του μπαμπά στο μωρό

Εάν εσείς απέχετε από το κάπνισμα αλλά ο σύντροφός σας είναι μανιώδης καπνιστής, πρέπει να μιλήσετε μαζί του για την περίοδο της εγκυμοσύνης και για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει άκαπνο περιβάλλον μέσα στο σπίτι.

 

Το παθητικό κάπνισμα έχει συνδεθεί με υψηλότερη πιθανότητα αποβολής στην εγκυμοσύνη, πρόωρο τοκετό και χαμηλό βάρος νεογνού. Αυτό συμβαίνει επειδή τα χημικά του τσιγάρου περνούν στο μωρό, όπως θα συνέβαινε εάν κάπνιζε η ίδια η μητέρα.

Διαβάστε Επίσης  Μολύνσεις σε μύτη και αυτιά το καλοκαίρι: Τι να προσέξετε

Εάν κόψει το κάπνισμα, είναι λιγότερο πιθανό να έχετε ένα παιδί με αναπνευστικά προβλήματα, ωτίτιδα και είναι πιθανότερο ότι θα τρώει και θα κοιμάται καλύτερα.

Τι γίνεται με την κατανάλωση του αλκοόλ; Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα έμβρυα ακόμα και αναπτυξιακά, αφότου γεννηθούν. Αν πίνετε έστω και λίγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτό περνά μέσω του αίματος στον πλακούντα και το μωρό. Και φυσικά, όταν γίνεται κατάχρηση, τα προβλήματα διογκώνονται εφόσον μπορεί να υπάρξει αμέλεια στη φροντίδα και κρούσματα επιθετικής συμπεριφοράς.

Διαβάστε Επίσης  Δίαιτα χωρίς να χάσεις στήθος: Χάσε κιλά, όχι στήθος!

Η ιδανική ατμόσφαιρα για την εγκυμοσύνη αλλά και για την ανάπτυξη του παιδιού, είναι η παντελής απουσία καπνού και χρήσης αλκοόλ ή ουσιών. Εάν ο πατέρας δεν μπορεί να κόψει το τσιγάρο, θα πρέπει να περιοριστεί σε εξωτερικούς χώρους ώστε να μην ‘ποτίζονται’ τα ρούχα, τα έπιπλα και ο αέρας των εσωτερικών χώρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *