Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα και ντομάτα

Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνα και ντομάταΝοστιμιά απερίγραπτη!

Υλικά:

16 κομμάτια κανελόνια
2 φλιτζάνια σάλτσα τομάτας
1 φλιτζάνι νερό ή όσο χρειαστεί για το ψήσιμο
1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα για το γκρατινάρισμα
3 μελιτζάνες τσακώνικες σε κύβους
3 τομάτες ώριμες αποφλοιωμένες δίχως σπόρους (για τη γέμιση)
300 γρ. ανθότυρο
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση:

Αφήνετε τους κύβους μελιτζάνας σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν, όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά (τομάτα, ανθότυρο, τυριά). Τους στραγγίζετε καλά και τους σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο. Τους αφήνετε σε χαρτί κουζίνας. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια τομάτας. Βάζετε τους κύβους μελιτζάνας και ντομάτας μέσα σε ένα μπολ.

Διαβάστε Επίσης  Τσουρέκια με άρωμα πορτοκάλι και μαστίχα

Προσθέτετε και το ανθότυρο και τα αναμειγνύετε όλα μαζί απαλά για να μην λιώσουν και να κρατήσει κάθε υλικό το σχήμα του. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160οC.

Πασπαλίζετε με τυρί ένα σκεύος για τον φούρνο σε μέγεθος τόσο που να χωράει τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο. Βουτάτε ένα από τα κανελόνια σε ζεστό νερό και γρήγορα το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πριν μαλακώσει και κολλήσει. Κρατώντας το με το ένα χέρι ανοιχτό, το γεμίζετε με το άλλο σπρώχνοντας απαλά την γέμιση προς τα μέσα. Βάζετε στο σκεύος κάθε κανελόνι που γεμίζετε .

Διαβάστε Επίσης  Κρέμα με φράουλες

Συνεχίζετε έτσι μέχρι να σωθούν τα υλικά. Ρίχνετε τη μισή σάλτσα μέσα στο ταψί και συμπληρώνετε με νερό τόσο που να καλύπτονται τα κανελόνια κατά τα τρία τέταρτα. Περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και τα πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο. Ψήνετε τα κανελόνια για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζετε το σκεύος με λαδόκολλα για να μη αρπάξουν τα κανελόνια. Τα σερβίρετε ζεστά με επιπλέον τυρί, αν σας αρέσει.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *