Παστάκια κορμού

Παστάκια κορμούΣυνταγή για παστάκια κορμού. Κορμός σε παστάκια για το πιο σοκολασμένο και εύκολο κέρασμα στις γιορτές του σπιτιού αλλά και όταν θέλουμε κάτι γλυκό, από την Τζένη Τσανακτσίδου. Με βελούδινο γλάσο σοκολάτας και πτι μπερ μπισκότα, αυτά τα παστάκια κορμού θα γίνουν το αγαπημένο σας κέρασμα. Μία οικονομική συνταγή με σίγουρη επιτυχία.

Υλικά

μπισκότα 3 πακέτα πτι μπερ
ζάχαρη άχνη 120 γραμμάρια
κακαο 5 κουταλιές της σούπας
κονιάκ 1 φλιτζανάκι του καφέ
βουτυρο 250 γραμμάρια μαλακό
βανίλια 1
Γάλα φρέσκο 300 ml χλιαρό
Για το γλάσο

κρεμα γαλακτος 300 ml
κουβερτουρα 300 γραμμάρια

Διαβάστε Επίσης  Σπανακόρυζο

Εκτέλεση για τα παστάκια κορμού

Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος βάζουμε τα 2 πακέτα πτι μπερ μπισκότα σπασμένα.

Τα υπόλοιπα τα βουτάμε στο χλιαρό φρέσκο γάλα. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο σκεύος μία διάφανη μεμβράνη. Στρώνουμε μία σειρά μουλιασμένων μπισκότων και από πάνω το μείγμα. Το πατάμε, το ισιώνουμε καλά και από πάνω βάζουμε άλλη μία σειρά μουλιασμένα μπισκότα και το κλείνουμε με την μεμβράνη. Το βάζουμε στην κατάψυξη.

Διαβάστε Επίσης  Λάχανο κοκκινιστό

Φτιάχνουμε το γλάσο ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος. Λιώνουμε την σπασμένη κουβερτούρα στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη, το αναποδογυρίζουμε στη πιατέλα, βγάζουμε την μεμβράνη και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο. Το βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη και στη συνέχεια το κόβουμε σε παστάκια.

Tips για παστάκια κορμού
Χρησιμοποιήσαμε 12 μουλιασμένα μπισκότα κάτω για βάση και 12 μουλιασμένα μπισκότα για να κλείσουμε το γλυκό.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *