Κρυολόγημα: Η απλούστερη μορφή «θεραπευτικής κρίσης» της Φύσης

 

Κρυολόγημα: Η απλούστερη μορφή «θεραπευτικής κρίσης» της Φύσης

Τα πολλά ρούχα στα παιδιά αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στο κρυολόγημα. Το ντύσιμο του παιδιού με πολλά ρούχα είναι κακό για την υγεία του, γιατί έτσι το δέρμα δεν αναπνέει και εμποδίζεται η φυσική απέκκριση. Έτσι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παρουσιαστούν κρυολογήματα, βρογχίτιδα κλπ.

Να επισημάνουμε δε πως την ίδια ακριβώς επίδραση/επίπτωση έχουν και τα συνθετικά ρούχα.

Το κρύωμα στο στήθος είναι η συνηθέστερη οξεία ασθένεια της παιδικής ηλικίας. Το φτέρνισμα, η καταρροή από τη μύτη και τα μάτια, ο υψηλός πυρετός είναι συμπτώματα που είχαμε κάποια στιγμή όλοι μας.

Γιατί… ;

Γιατί το κρυολόγημα είναι η απλούστερη μορφή «θεραπευτικής κρίσης» της φύσης. Είναι η μορφή που χρησιμοποιεί η φύση συχνά για να εξαλείψει τις άχρηστες ουσίες από τον ανθρώπινο οργανισμό, που συνήθως προέρχονται από την λανθασμένη διατροφή.

Διαβάστε Επίσης  Έλαιο δυόσμου για το απόστημα στα δόντια

Η αιτία στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι η υπερβολική ποσότητα αμυλούχων τροφών καθημερινά και ιδιαίτερα με την μορφή των ραφιναρισμένων δημητριακών, άσπρου ψωμιού, βρασμένης πατάτας, και πουρέ, κέικ, κόρν φλεικς κλπ., επίσης πρέπει να αναφέρουμε τις ζαχαρούχες τροφές, όπως είναι τα διάφορα γλυκίσματα, η άσπρη ζάχαρη, οι μαρμελάδες κλπ.

Όλα τα παραπάνω έχουν την ίδια επίδραση στο σώμα, με την ζάχαρη η οποία εκτός των άλλων: τσακίζει το ανοσοποιητικό μας

Οι άχρηστες ουσίες που παρουσιάζονται στο σύστημα σαν αποτέλεσμα της καθημερινής υπερβολικής κατανάλωσης όλων αυτών των τροφών, συγκεντρώνονται πάντοτε και παραμένουν στην βλεννώδη μεμβράνη του πάνω μέρος του σώματος και ιδιαίτερα στους βρόγχους, στο λαιμό, στη μύτη, και στ` αυτιά, προκαλώντας βρογχίτιδες, καταρροή, κρυολογήματα, πρησμένες αμυγδαλές και κρεατάκια.

Διαβάστε Επίσης  Ζωμός για να προληφθεί η φλεγμονή και ο καρκίνος

 

Θεραπεία ..;

Το σωστό διαιτολόγιο και μόνο αυτό μπορεί να προλάβει την εμφάνιση των κρυολογημάτων.
Όταν υπάρχει ήδη, φροντίστε το παιδί σας με πολλούς χυμούς φρούτων, και ύστερα για μια δυο μέρες, ακολουθήστε μια δίαιτα μόνο με φρούτα. Ζεστό μπάνιο με άλατα θειικού μαγνησίου, θα βοηθήσει ώστε το κρυολόγημα να φύγει σύντομα.

 

Αγωγή για το κρυολόγημα του παιδιού και όχι μόνο.

Φρούτα και χυμοί

Μπανάκι χλιαρό

Ροφήματα με χαμομήλι, ρίγανη και εχινακεια

Αγκαλίτσες με αγάπη

Ντύσιμο ελαφρύ και καθαρό αέρα.

 

Αρθρογράφος: Ευαγγελία Παπαγιάννη, Gastro natural center – Φυσικοπαθητικός και επιστημονική συνεργάτης του proionta-tis-fisis.com
E-mail: info@entero.gr

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *