Γιατί είναι ευεργετικός ο χυμός παντζαριού πριν την προπόνηση;

 

Γιατί είναι ευεργετικός ο χυμός παντζαριού πριν την προπόνηση;

 

Γιατί είναι ευεργετικός ο χυμός παντζαριού πριν την προπόνηση;

Ο χυμός παντζαριού ή αλλιώς beet juice αποτελεί θαυματουργό ρόφημα, ειδικά για όσους αγαπούν τη γυμναστική. Καταναλώστε τον το πρωί, αντί του καφέ σας, ή πριν από την προπόνηση σας και δείτε τα φανταστικά αποτελέσματα στη διάθεση αλλά και τη σωματική σας κατάσταση.

Τα οφέλη του

-Προάγει την υγεία της καρδιάς: Η περιεκτικότητα σε νιτρικά στο παντζάρι μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο στο σώμα. Αυτή η ένωση βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την καρδιαγγειακή υγεία.

-Υποστηρίζει την υγεία του ήπατος: Ο χυμός παντζαριού περιέχει βεταΐνη, η οποία βοηθά στην προστασία του ήπατος από τις τοξίνες και μειώνει τη φλεγμονή.

-Υγεία των οστών: Είναι μια τροφή πλούσια σε νιτρικά άλατα, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών και περιέχει θρεπτικά συστατικά για την υγεία των οστών, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη c, μαγνήσιο και χαλκό.

Διαβάστε Επίσης  H γυμναστική το πρωί μειώνει την όρεξη για φαγητό!

-Βελτιώνει την αθλητική απόδοση: Περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις νιτρικών, τα οποία μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου μετά την κατανάλωση. Η αγγειοδιασταλτική επίδραση του μονοξειδίου του αζώτου στα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να αυξήσει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους μύες και τα διάφορα όργανα, συμβάλλοντας έτσι στην αθλητική απόδοση.

-Μειώνει το στρες και το άγχος: Τα παντζάρια περιέχουν ουριδίνη, μια ουσία που συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων ντοπαμίνης. Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που βοηθά στη ρύθμιση της υγείας του εγκεφάλου και ελέγχει τα κέντρα ανταμοιβής, συναισθημάτων και ευχαρίστησης του εγκεφάλου.

-Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: Οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διατήρηση του καλού μικροβιώματος του εντέρου που βοηθά στην πέψη και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας και βοηθά σε όσους έχουν παθήσεις της υγείας του πεπτικού συστήματος, όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.

Τι να προσέξετε

Ενώ ο χυμός παντζαριού μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή, υπάρχουν μερικές σκέψεις που πρέπει να έχετε κατά νου:

Διαβάστε Επίσης  Έτσι θα χάσετε βάρος χωρίς καθόλου δίαιτα!

–Δημιουργία πετρών στα νεφρά: Ενώσεις που μπορούν να συμβάλουν στο σχηματισμό λίθων στα νεφρά σε ευαίσθητα άτομα. Εάν έχετε ιστορικό λίθων στα νεφρά ή είστε επιρρεπείς στην ανάπτυξή τους, καλό είναι να καταναλώνετε χυμό παντζαριού με μέτρο και να συμβουλευτείτε πρώτα έναν επαγγελματία υγείας.

-Aύξηση επιπέδου σακχάρου στο αίμα: Τα παντζάρια έχουν μέτρια υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα και η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων χυμού παντζαριού θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ιδίως σε άτομα με διαβήτη. Η παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας και η διαβούλευση με έναν επαγγελματία υγείας είναι σημαντική εάν έχετε διαβήτη.

-Γαστρεντερική δυσφορία: Ορισμένα άτομα μπορεί να παρουσιάσουν γαστρεντερική δυσφορία, όταν καταναλώνουν χυμό παντζαριού σε υπερβολική ποσότητα. Η σταδιακή εισαγωγή του χυμού παντζαριού στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα να προσαρμοστεί.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *