Την τηρούν ανελλιπώς κάθε Χριστούγεννα: Η περίεργη παράδοση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

 

Την τηρούν ανελλιπώς κάθε Χριστούγεννα: Η περίεργη παράδοση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Την τηρούν ανελλιπώς κάθε Χριστούγεννα: Η περίεργη παράδοση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

 

Ποια είναι η περίεργη παράδοση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας την οποία τηρούν ανελλιπώς κάθε Χριστούγεννα;

Την θέσπισε ο προπάππους του βασιλιά Καρόλου, ο βασιλιάς Εδουάρδος ο Έβδομος

Ο Κάρολος, η Καμίλα, ο Γουίλιαμ, η Κέιτ κτλ ζυγίζονται κάθε φορά πριν φάνε το χριστουγεννιάτικο γεύμα τους αλλά και αφού φάνε, για να δουν τη διαφορά! Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η εκκεντρική συνήθεια;

Πρόκειται για μία παράδοση που θέσπισε ο προπάππους του βασιλιά Καρόλου, ο βασιλιάς Εδουάρδος ο Έβδομος. Ο Εδουάρδος βασίλεψε από το 1901 έως το 1910.

Διαβάστε Επίσης  Ναύπλιο: Γραφείο τελετών, έψησε σε φέρετρο για την Τσικνοπέμπτη! (video)

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, έγινε παράδοση για όλους όσους δειπνούσαν μαζί με τη βασιλική οικογένεια την ημέρα των Χριστουγέννων να ζυγίζονται πριν και μετά τους εορτασμούς της ημέρας για να διασφαλιστεί ότι όλοι είχαν απολαύσει το φαγητό, τόσο πολύ ώστε αυτή η απόλαυση να φαίνεται και στη ζυγαριά!

Η παράδοση αυτή έγινε πρωτοσέλιδο το 2018, όταν αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα της Μέγκαν Μάρκλ, η Ντόρια, είχε προσκληθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ να περάσει τα Χριστούγεννα με τη βασιλική οικογένεια στο κτήμα τους στο Σάντριγχαμ, οπότε θα έπρεπε και αυτή να ακολουθήσει όλο το πρωτόκολλο και τις παραδόσεις, μεταξύ αυτών και το ζύγισμα!

Διαβάστε Επίσης  Ψυχολογικό τεστ: ποιο παιδί σας φαίνεται μικρότερο; Η επιλογή σας δείχνει τι είδους σκέψης έχετε

Πολλοί αναρωτιόντουσαν τότε πώς θα αντιδρούσε σε όλα αυτά η Μαρκλ, που είναι και Αμερικανίδα.

Η παράδοση εμφανίζεται και στην ταινία «Σπένσερ» (2021) που παρουσιάζει τη ζωή της Νταϊάνα. Σε μία σκηνή, η Νταϊάνα εκφράζει την αποστροφή της για το συγκεκριμένο έθιμο.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η παράδοση είναι τουλάχιστον «αμήχανη» σύμφωνα με το eleftherostypos.grκαι «άβολη» και στην περίπτωση της Νταϊάνα μπορεί να υπήρξε επιζήμια, καθώς η πριγκίπισσα έπασχε από βουλιμία.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *