Απλή εξέταση αίματος προβλέπει τον ρυθμό γήρανσης των οργάνων του σώματος

 

Απλή εξέταση αίματος προβλέπει τον ρυθμό γήρανσης των οργάνων του σώματος

 

Απλή εξέταση αίματος προβλέπει τον ρυθμό γήρανσης των οργάνων του σώματος

 

Τι κινδύνους ενέχει η επιταχυνόμενη γήρανση των οργάνων.

Ο ρυθμός γήρανσης των οργάνων μας είναι ένδειξη για την πρόβλεψη ασθενειών. Η ανάλυση της γήρανσης των οργάνων μπορεί να γίνει με μία απλή εξέταση αίματος.

Σε έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature με επικεφαλής επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, μελετήθηκαν περισσότερα από 5.600 άτομα.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τα επίπεδα των πρωτεϊνών του ανθρώπινου πλάσματος αίματος που προέρχονται από συγκεκριμένα όργανα για να μετρήσουν τις διαφορές γήρανσης μεταξύ των οργάνων στους συμμετέχοντες.

Διαβάστε Επίσης  Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια: Ποια νοσήματα μπορεί να μεταδώσει το τσίμπημά τους

Χρησιμοποιώντας μοντέλα μηχανικής μάθησης ανέλυσαν τη γήρανση σε έντεκα σημαντικά όργανα, συστήματα οργάνων και ιστούς των ενηλίκων.

Τι σημαίνει η επιταχυνόμενη γήρανση της καρδιάς
Όπως προέκυψε από την έρευνα, σχεδόν το 20% των συμμετεχόντων εμφανίζει έντονα επιταχυνόμενη γήρανση σε ένα όργανο και το 1,7% παρουσίασε γήρανση σε πολλαπλά όργανα.

Διαπιστώθηκε ότι η επιταχυνόμενη γήρανση των οργάνων αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 20-50%, καθώς και ότι οι ασθένειες συγκεκριμένων οργάνων συνδέθηκαν με ταχύτερη γήρανση των οργάνων.

Διαβάστε Επίσης  Λιποαναρρόφηση με VASER ( VASER Lipo )

Τα άτομα με επιταχυνόμενη γήρανση της καρδιάς είχαν 250% αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σε σχέση με τα άτομα με φυσιολογικά γηράσκουσα καρδιά.

Επίσης, η επιταχυνόμενη γήρανση του εγκεφάλου και των αγγείων θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόβλεψη της εξέλιξης της νόσου Αλτσχάιμερ.

 

ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *