Μους σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα

 

Μους σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα

Μους σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα

 

Η μους σοκολάτας είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και αυτή η εκδοχή χρειάζεται μόνο μία ώρα για να κρυώσει πριν τη σερβίρετε.

 

Υλικά

 

Για την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας

100g κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας golden σιρόπι

30g ανάλατο βούτυρο
80ml διπλή κρέμα

½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

 

Για τη μους

330g μαύρη σοκολάτα (55-70% στερεά κακάο), κομμένη σε μικρά κομμάτια
30g ανάλατο βούτυρο

8 αυγά ελευθέρας βοσκής χωρισμένα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

διπλή σαντιγί, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Για την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας, βάζετε τη ζάχαρη, δύο κουταλιές της σούπας νερό και το χρυσό σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν η ζάχαρη πάρει ένα πλούσιο κεχριμπαρένιο χρώμα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Αδειάζετε σε ένα μπολ, σκεπάζετε την επιφάνεια με μεμβράνη και κρυώνετε εντελώς.

Διαβάστε Επίσης  Φιογκάκια ολικής με μπρόκολο και κουκουναρόσπορο

Για τη μους, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί – φροντίζοντας ο πάτος του μπολ να μην αγγίζει το νερό. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών στο κρύο μείγμα σοκολάτας.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια σε ελαφρύ αφρό, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα. Ανακατέψτε το ένα τρίτο από τα ασπράδια στο μείγμα της σοκολάτας. Στη συνέχεια, διπλώστε προσεκτικά τα υπόλοιπα ασπράδια μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Διαβάστε Επίσης  Φασολάδα

Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας αλατισμένη σάλτσα καραμέλας στον πάτο κάθε ποτηριού σερβιρίσματος. Συμπληρώστε με το ένα τρίτο του μείγματος μους. Περιχύστε με αρκετή σάλτσα, ώστε να καλύψει τη μους. Επαναλάβετε αυτή τη στρώση με μους και καραμέλα, τελειώνοντας με μια τελευταία στρώση μους. Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα πριν σερβίρουμε. Αν κρυώσει περισσότερο, αφαιρέστε 30 λεπτά πριν το σερβίρετε. Ολοκληρώστε με σαντιγί.

 

Tips:

Η σοκολάτα μπορεί να είναι δύσκολη και μερικές φορές κολλάει όταν οι θερμοκρασίες αλλάζουν γρήγορα, επομένως είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.

Όποια σάλτσα έχει απομείνει θα διατηρηθεί για λίγες μέρες στο ψυγείο και είναι νόστιμη περιχυμένη με όλα τα είδη γλυκών, όπως παγωτό, μπράουνις σοκολάτας και μηλόπιτα.

 

Καλή απόλαυση!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *