Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα στα ανατολικά – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα στα ανατολικά - Η πρόγνωση για το ΣαββατοκύριακοΆνεμοι τοπικά έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο – Πτώση της θερμοκρασίας

Πεδίο χαμηλών πιέσεων θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα της χώρας σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, βροχές αναμένονται στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει και για την Ανατολική Στερεά και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Ο καιρός σήμερα

Βροχές αναμένονται στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει και για την Ανατολική Στερεά και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στα ορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών έως το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 1 έως 9, στη Θεσσαλία από 2 έως 11, στην Ήπειρο από 0 έως 13, στη Δυτική Στερεά από 4 έως 12, στην υπόλοιπη Στερεά από 3 έως 10, στην Πελοπόννησο από 3 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 13, στις Κυκλάδες από 9 έως 13, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θερμοκρασία, εξαιρουμένων των δυτικών και βορειοδυτικών τμημάτων της χώρας, αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως πρόσκαιρα κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ.

Διαβάστε Επίσης  Δείτε πού απαγορεύεται το κολύμπι στην Αττική

 

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και το πρωί στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδικά από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Θρακικό 6 με 7 και το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς παροδικές χιονοπτώσεις, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί στην Εύβοια σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα στα ανατολικά – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία από βόρειες 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί στις Σποράδες καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις Σποράδες το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και το πρωί στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-12-2023

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα νότια. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 05 έως 16 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-12-2023
Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Αιγαίο, όπου κυρίως από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα θα στραφούν σε νότιους στο Αιγαίο με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα στα ανατολικά – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *